Uživajte u sunčanim i vrućim danima

Foto: 123RF

DANAS će u većini zemlje biti sunčano, vedro i iznadprosječno toplo.

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti vedro, a najviša dnevna temperatura popet će se i do 21 stupanj.

Podjednako relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, također uz sunčano vrijeme i slab vjetar.

Sunčano će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će jutro biti svježe, uz temperaturu između 2 i 4 °C, što je u granicama prosjeka za doba godine. Vjetar će biti slab, a uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 17 do 20 °C, a u unutrašnjosti Istre i uz more između 20 i 22 °C.

Vedro će biti i u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem Jadranu. Nakon jutarnje bure zapuhat će slab do umjeren maestral uz malo do umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, gdje oblaka također neće biti. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Do ponedjeljka većinom sunčano, uz sve izraženiju južinu, zatim...

U nedjelju u unutrašnjosti sunčano i još malo toplije. U ponedjeljak više oblaka, a navečer i u noći na utorak mjestimične kiše može biti u gorju. U utorak će se naoblačenje proširiti na cijelu unutrašnjost, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, te manji pad temperature zraka. U nastavku tjedna uz promjenljivu naoblaku malo kiše još može biti i u srijedu, zatim ponovno sunčanije i toplije.

Na Jadranu će u nedjelju već biti visokih, koprenastih oblaka. U ponedjeljak će se porast naoblake nastaviti uz jačanje juga, a krajem dana i u noći na utorak bit će mjestimične kiše, pa i obilnijih pljuskova i grmljavine. U utorak promjenljivo uz kišu i grmljavinu te vjetrovito uz jako, mjestimice i olujno jugo. Juga će biti i u nastavku tjedna, ali bi ipak trebalo biti sunčanije i uglavnom suho, piše HRT u svojoj prognozi.

Pročitajte više