MARADONA

Dan kada je Maradona otplesao najpoznatije zagrijavanje ikad

Screenshot: Youtube

ODVEZANE KOPAČKE, nasmijano lice, lopta koju nosi na glavi i kojom tehnicira ramenom dok mu kovrčava fudbalerka poskakuje, a tijelo pleše u ritmu legendarnog hita "Live is Life" koji trešti u pozadini.

Ovo nije opis scene i aktivnosti žonglera na ulici ili plaži osamdesetih, nego zagrijavanja najboljeg nogometaša svijeta tog vremena prije iznimno bitne utakmice.

Navršilo se 30 godina otkako se Diego Armando Maradona ovako na Olimpijskom stadionu u Münchenu pripremao za uzvratni meč polufinala Kupa UEFA između svog Napolija i domaćeg Bayerna, te tako po tko zna koji put i na tko zna koji način ušao u legendu. 

Potpuno bezbrižni, raspušteni i opušteni Maradona koji se zafrkava pokazujući vještine freestylera, zabavljajući tako i sebe i publiku, dok se oko njega suigrači i suparnici ozbiljno pripremaju za meč koji vodi u finale eurokupa, jedna je od scena koja najbolje opisuje fenomenalnog nogometaša, njegovo shvaćanje sporta i života. 

Nakon što je otplesao najpoznatije zagrijavanje u povijesti, Maradona je u istom ritmu nastavio i na utakmici. Dok su ga nogometaši Bayerna tukli onako kako danas Messi i Ronaldo ne mogu niti zamisliti da je moguće, Maradona im je radio ovo:

Tako je vodio Napoli do prolaska protiv Bayerna i do finala Kupa UEFA, u kojem će osvojiti naslov.

Od sada nas možete pratiti i na Instagramu pod imenom @indexhr_sport. Objavljujemo zanimljive fotografije, montaže i analize iz svijeta sporta.

 

Pročitajte više