Ni Google nije znao da postoji: Ova Toyota je najčudnije što ćete danas vidjeti

Screenshot: YouTube

IZA imena La Coupe krije se dosad najčudnija i najoriginalnija Toyota ovog milenija.

Ako ste mislili da je Supra najradikalniji domet japanske tvrtke, itekako ste se prevarili. U Toyoti su izgleda vrlo otvoreni za nove stvari, a ponekad fali samo jedno za konačnu realizaciju. La Coupe je dobar primjer. Koncept je to koji djeluje kao spreman da osvoji ceste i srca mlađe populacije, no bio je i ostao tek koncept.

Iz Toyote su za Carscoops potvrdili kako je La Coupe doista prava Toyota, ali da se radi o internoj studiji japanskog odjela. Nažalost, La Coupe nije bio namijenjen proizvodnji i Toyota ga sigurno neće proizvesti. "Osmišljen je za japansku publiku i nema govora o proizvodnji", rekli su iz Toyote.

Prava šteta, jer koncept prikazan u Naoshimi je definitivno izazvao veliki interes. Fotografije se trenutno dijele na društvenim mrežama među poklonicima Toyote u potrazi za dodatnim informacijama. Do sada se saznalo tek kako se automobil pojavio u nekoliko navrata u javnosti, a počevši od kraja prošle godine.

Potpuno neočekivano, jer za ovaj automobil donedavno nije znao ni Google, a to bi prema dosadašnjoj praksi značilo da ne postoji, odnosno da se nije dogodilo.

La Coupe je, kao što mu ime govori, coupe s dvama vratima bez prozorskih okvira. Posebnim ga čini zaobljeni dizajn koji je danas gotovo napušten, kao i biserna svjetla. Upravo je nevjerojatno koliko malo se razlikuju prednji i stražnji kraj. Plavi logo govori kako je ispod poklopca hibridni pogon, a u istom smjeru ide i izgled prednje ploče s instrumentima.

U svakom slučaju, radi se o zanimljivom automobilu iz domene gdje novitete nismo vidjeli još od većeg Peugeota RCZ ili pak Alpine A110.

 

Pročitajte više