Pogledajte kako je ljuti rival Fordu čestitao Mustangov rođendan

Screenshot: YouTube, Ford

FORD MUSTANG, još uvijek najprodavaniji sportski automobil na svijetu, obilježava 55. rođendan, a čestitka je tim povodom stigla iz tabora najljućeg rivala.

Pogađate, čestitka dolazi iz General Motorsa, odnosno Chevroleta. Video se pojavio na kanalu Chevrolet Arabia, a kreće tortom s upaljenom slavljeničkom svijećom u obliku broja 55. U ulozi slavljenika je simpatični poni, a nakon što ugasi svjećice dobit će poklon koji sanja - Chevrolet Camaro.

Ford Mustang je premijerno predstavljen 17. travnja 1964. godine kada ga je u Flushing Meadowsu razotkrio Henry Ford II. Prvih godina Mustang je bio pravi hit u Americi, s godišnjom prodajom od oko pola milijuna primjeraka. Kasnije je entuzijazam malo splasnuo, no Mustang se održao i prošle godine dogurao do 10-milijuntog primjerka.

U međuvremenu je Mustang postao najpopularniji sportski model na svijetu, a doživio je nebrojene izvedbe. Upravo se sada u New Yorku predstavlja nova izvedba pokretana 2.3 benzincem u HP izdanju s 335 KS. A prava stvar dolazi potkraj godine u obliku Shelby GT500 izvedbe s 5.2 V8 monstrumom snažnim preko 700 KS.

Pročitajte više