Kreće postupak protiv Ane Bučević: "Tu ima elemenata kaznenog djela"

Foto: YouTube

MINISTARSTVO zdravstva kazneno će prijaviti Anu Bučević zbog nadriliječništva. Splitsku YouTube guruicu danas je na Indexu prozvao psihijatar Herman Vukušić. Pisao je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću zahtijevajući od njega da Anu Bučević kazneno prijavi.

>> Psihijatar traži kaznenu prijavu protiv Ane Bučević

>> Savjete Ane Bučević sluša gomila ljudi. Evo zašto je to vrlo opasno

Sami su krivi za svoje stanje

“Po stavovima koje propagira Ane Bučević lako se može zaključiti da su oboljeli sami krivi za svoje stanje, jer ne 'vibriraju' na dostatnoj energetskoj razini, a pravi lijek za sve je 'vortex', svojevrsno stanje energetske homeostaze u koje vas, naravno, vodi Ana Bučević. Prema njezinoj internetskoj stranici dobio sam dojam da je 'vortex' poželjno ostvariti putem motivacijskih krstarenja koja koštaju više od PET/CT pretrage u privatnoj klinici”, napisao je između ostalog dr. Vukušić u svome pismu.

Nekoliko sati kasnije reagiralo je i Ministarstvo zdravstva.

Predali je MUP-u

“O predstavci dr. Hermana Vukušića koja se odnosi na kazneno djelo nadriliječništva počinjeno od strane Ane Bučević, prof. kineziologije, odgovaramo da će ista biti dostavljena na nadležno postupanje Ministarstvu unutarnjih poslova, s obzirom na to da se radi o elementima kaznenog djela sukladno odredbama Kaznenog zakona”, poručili su iz Ministarstva zdravstva.

Šest slučajeva u tri godine

U posljednje tri godine Ministarstvo je zbog nadriliječništva reagiralo u samo šest slučajeva nadriliječništva. 

“U posljednje tri godine koje se odnose na kazneno djelo nadriliječništva u zdravstvenoj inspekciji zaprimljeno je šest predstavki koje su dostavljene na nadležno postupanje Ministarstvu unutarnjih poslova”, poručili su iz Ministarstva.
 

Pročitajte više