Kako je vlasnik lanca pekarnica u BiH objavom o Karadžiću upropastio sebi posao

Foto: 123rf, Screenshot: Facebook, Twitter (Klix.ba)

VLASNIK lanca pekarnica "Manja" Saša Trivić podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini nakon što su njegovi statusi u kojima izražava podršku ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću dospjeli u javnost, piše Klix.

Nakon presude Karadžiću prije dva dana Trivić je objavio više statusa na Twitteru u kojima negoduje zbog presude.

No onda se po Twitteru počela dijeliti i njegova objava iz 2016. godine u kojoj pruža podršku Ratku Mladiću objavljujući njegovu fotografiju koju je popratio riječima "Jedan jedini". Usput je tada podijelio i status druge osobe u kojem se kaže: "Na svemu vam hvala generale, sretan ti Dan republike."

Također, društvenim mrežama proširio se i njegov raniji tvit u kojem je najavio prelazak iz komunista u četnike zbog "sarajevskih Srebrenica".

Trivićeve objave, kako one o Karadžiću tako i one ranije, izazvale su revolt na društvenim mrežama i u javnosti. Samo u Sarajevu njegova pekarnica "Manja" ima pet poslovnica, a na društvenim mrežama ljude se poziva da ih bojkotiraju. U Vogošći je ispred njihove poslovnice već zalijepljen plakat na kojem se poziva na bojkot.

Kazao da se šalio pa za sve optužio pekarsku mafiju

Građani su se obratili i firmi putem službene Facebook stranice, a zaposlenici su se ogradili i izrazili žaljenje što je izjava njihovog zamjenika direktora izazvala neugodnosti.

"Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcioniran", odgovorili su iz pekare "Manja".

Trivić je na kraju objavio tvit u kojem kao organizatora napada krivi "pekarsku mafiju" te poručio da se "neprimjereno zezao pa je onda neko malo zlonamjerno skrinšotao".

No rijetki su prihvatili njegovo objašnjenje.

Ljudi već dva dana ostavljaju negativne kritike i bijesne komentare na Facebook stranici pekare i pozivaju na bojkot.

Ovo su neki od komentara.

 

 

Pročitajte više