Gledatelji ljutiti zbog novog hrvatskog showa: "Koje poniženje za žene"

Foto: Nova TV

DIO gledatelja novog showa "Ljepotice i genijalci" Nove TV nije najbolje reagirao na prve epizode tog showa. Ono što im je zasmetalo jest sugeriranje da su muškarci genijalci, a žene samo ljepotice. Zapitali su se i zašto show nije obrnuto postavljen, odnosno zašto žene nisu genijalke, a muškarci ljepotani. Ironično su zaključili da je to očito emancipacija žena.

"Koje poniženje za žene, e to je emancipacija žena", napisala je jedna gledateljica na našoj Facebook stranici.

"Prijedlog za sljedeći serijal: GENIJALKE I LJEPOTANI", dodala je druga.

"Da su genijalci, ne bi im palo na pamet ići u takve emisije, a to da su ljepotice, ista stvar kao i s genijalcima. Još jedna glupost koju ne budem gledao", tvrdi treći gledatelj.

"Kakvi su to genijalci koji se prijavljuju u takve emisije... Nešto mi tu ne štima", pitaju se.

"Ček znači muškarci su pametni, a na ženama je da budu 'lijepe' i onda oni biraju jadne glupačice, bože dragi", komentirala je gledateljica.

"Pa dobro u svim nacijama ovog svijeta ima i pametnih i lijepih. Zašto misliti da su ovi lumeni bolji od ovih cura? Možda znaju više o fizici i nauci općenito, ali koliko sam vidio malo znaju o životu. Za uspješan i pun život nije dovoljno znati periodni sustav napamet i sl. već i komunicirati, družiti se, biti empatičan, imati opću kulturu.... Dečki su simpa skroz, ali po ničemu nisu bolji od cura", zaključio je jedan gledatelj.

Neki imaju malo drugačiji problem sa showom.

"Može link, nisam pratio prvu epizodu i sad kaskam za kolegama na poslu. Svi trube o tome, a ja ko mali Mujo mudro šutim i samo klimam glavom, a ne znam tko je tko", zamolio je jedan gledatelj.

Postoje i oni kojima se ideja showa sviđa.

"E ovo bi mogla gledati, čisto da vidim hoće li se razbiti iluzija kako lijep+pametan nije moguća kombinacija. Hoće li ijedna cura skužiti da onaj koji je pametan jest i duhovit i zabavan", poručila je gledateljica showa.

Pročitajte više