Javio se i sin optuženog bivšeg HDZ-ovca: "Sjećam se kad si nas izbacio iz kuće"

Foto: Index

PETRA Š., 25-godišnja kći do danas HDZ-ovog potpredsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića, objavila je potresnu priču u Facebook grupi #spasime usmjerenoj borbi protiv obiteljskog nasilja. 

Teško je optužila svog oca za sustavno nasilje nad njom i njenom majkom. 

Krizmanić je Indexu sve negirao, no danas se ujutro prvo povukao sa svih dužnosti, a popodne je i izašao iz HDZ-a i tako preduhitrio najavljeno isključenje iz stranke. 

U međuvremenu se javio i Krizmanićev sin Adrian koji je potvrdio sve što je o njihovu ocu iznijela Petra i obratio se ocu, sad već bivšem HDZ-ovcu. 

Poruku Adriana Krizmanića svome ocu prenosimo uz njegovu suglasnost. 

"Sjećam se kako sam te zaustavio da udariš moju sestru, sjećam se kako si nas izbacio iz kuće. Sjećam se svih pogrdnih riječi mojoj sestri, o majci da i ne govorim"

"Evo da se i ja oglasim, inače sam sin dotičnog gospodina ili da ga nazovem svojim 'ocem' koji izjavljuje kako ništa loše ne misli o svojoj kćeri, e pa dragi tata da te sin malo razotkrije.

Imaš dvoje unučadi kojima ni imena ne znaš, ako toliko voliš svoju djecu kojoj si priuštio pravi pakao u djetinjstvu i kojoj si vjerojatno zaboravio datume rođenja jer ne pamtim dana kad si nazvao da čestitaš rođendan, makar da pitaš kako ste djeco dali vam nešto treba .

Sjećamo se i ti i ja jako dobro onog dana kad sam te zaustavio da udariš moju sestru, sjećam se jako dobro onog dana kad si nas izbacio iz kuće, sjećam se jako dobro svih pogrdnih riječi koje si izgovorio mojoj sestri, a o mami da ne pričam, nadam se da ne moram dalje jer ima toga još puno.

A imam još nešto da kažem što se sjećam a vrlo vjerojatno i ti, a to je dan kad sam ti rekao da je karma ku*va koja se vraća kao bumerang", poručio je ocu Adrian Krizmanić.

Krizmanićeva kći: Ja u njemu vidim osobu koja me sustavno maltretirala

Petra Š. je Indexu ispričala kako ima svjedoke Krizmanićevog nasilja prema njoj i majci. Dodaje da je to bila očekivana reakcija od njega. Boji se za svoju sigurnost. Jutros su ona i njena majka zatražile policijsku zaštitu.

Upitali smo je zbog čega se nakon toliko godina usudila izaći u javnost sa svojom pričom.

"To u meni tinja već 10 godina. Nepravda sustava, a najviše me boli kada sad prođe pored mene sa svojim zločestim osmijehom na licu kao da sam zrak. To se dogodilo ovu subotu, a onda sam u nedjelju čitajući priče osjetila potrebu podijeliti i svoju priču. Nisam očekivala ovako nešto zato što ja njega ne doživljavam kao uglednu i političku osobu. Ja u njemu vidim osobu koja me sustavno maltretirala", kaže nam Petra Š.

"Ja se nadam da će ovo imati utjecaja na sve buduće žrtve nasilja u bilo kojem obliku. Da ne trebamo šutjeti i trpjeti kako su nas učili, već javno progovoriti. Ako će ovo imati bilo kakvog učinka, onda mi je drago", ispričala je Petra Š. u razgovoru za Index.

Krizmanić: Negiram to, ja sam uspješan čovjek, fakultetski sam obrazovan

"Negiram sve to. Ono što piše u objavi, da sam ja svoju kćer nazivao pogrdnim imenima, to su bezočne laži. Ovo nek ide na dušu onome tko je pisao", rekao nam je HDZ-ovac.

Upitali smo ga eksplicitno je li zlostavljao bivšu ženu i kćer.

"Gledajte, takav čovjek bi morao biti monstrum. Ja sam uspješan čovjek, fakultetski obrazovan. Ne znam čime je ovo ponukano, razveli smo se prije 15 godina. Sad imam neki drugi život. To ne znači da svoju djecu, kao i svaki otac, ne volim", rekao je Igor Krizmanić u razgovoru za Index.

Pročitajte više