Ministarstvo poslalo Kolindi mišljenje o pomilovanju Huanita

Foto: Hina/RTL

MINISTARSTVO pravosuđa poslalo je u Ured predsjednice mišljenja o 71 zamolbi za pomilovanje. Među njima je i odluka za Huanita Luksetića, javlja N1

Ministarstvo ne otkriva sadržaj mišljenja, a samo par sati nakon toga iz Ureda predsjednice su potvrdili da su dobili izvješće Ministarstva pravosuđa o pomilovanju Huanita Luksetića.

Podsjetimo, Kolinda je u siječnju izjavila da će pomilovati Huanita Luksetića, osuđenog na zatvorsku kaznu jer je uzgajao marihuanu.

Procedura u Ministarstvu

Nakon te najave Ured predsjednice oglasio se priopćenjem: "U skladu sa Zakonom o pomilovanju (NN broj: 175/03) Predsjednica će pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa, što ne dovodi u pitanje odluku Predsjednice o pomilovanju Huanita Luksetića."

Dodali su kako ne znaju koliko će trajati procedura u Ministarstvu pravosuđa, ali vjeruju da neće dugo.

"Kod nas će jako brzo, vjerujemo isti dan, čim zaprimimo izvješće Ministarstva", rekli su iz Ureda predsjednice krajem siječnja

Huanito Luksetić je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

 

Pročitajte više