OBITELJSKO NASILJE U ZAGREBU

Priča o specijalcu koji je brutalno prebio kćer postaje sve strašnija

Foto: Privatan album, Facebook

ZAGREBAČKA policija tek je u utorak došla napraviti očevid u kući na zagrebačkoj Peščenici u kojoj je četiri dana ranije bivši specijalac S.F. pretukao svoju 14-godišnju kćer te pritom na očevid dovela i njega, i to bez lisica, a on je prilikom očevida rastrgao fotografiju svoje kćeri. Indexu je to javila E.D.F., majka djevojčice i bivša supruga S.F., koja s bivšim suprugom dijeli vlasništvo nad tom kućom, te nam je ispričala kako je nakon svega maltretira još i policija.

>> Bivšeg policajca pustili iz zatvora da čuva djecu. Pretukao je 14-godišnju kćer

>> Majka pretučene curice pet puta je zvala policiju, poslušajte snimke razgovora

"Kći je jučer izašla iz bolnice, a ja sam odmah u ponedjeljak očistila kuću, cijelu noć sam prala djetetovu robu, krv s njene odjeće, a oni su tek u utorak došli napraviti očevid u kući, ranije su ga napravili van kuće. Policija me zvala u utorak ujutro, 15 minuta prije nego su stigli. Javili su mi da dolaze s njim i očekivali su da budem u kući, no rekla sam im da ne mogu. Otišla sam kod susjeda i vidjela sam ih kroz prozor, došli su oko 9 i vidjela sam kako bivši izlazi iz auta bez lisica, sa smiješkom na licu, zapalio je cigaretu, rukovao se sa svojim kolegama. Zadržali su se oko sat i pol i ja sam u međuvremenu zvala TV ekipu i kad su policajci vidjeli medije, odmah su ga izveli u lisicama", počela nam je priču E.D.F.

Majka pretučene djevojke viče na policiju: "U 5 sam zvala, a vi još niste na adresi"

 

Ogorčena je zbog svega što sad prolazi s policijom koja joj, kaže, stalno otežava situaciju. Naime, kako nam je ispričala, njen bivši suprug je u petak uzeo kćeri novčanik u kojem su bili njeni osobni dokumenti i novac.

"Dan nakon napada sam pakirala stvari kćeri za bolnicu i tražila sam njen novčanik u kojem je zdravstvena, kako ga nisam našla, zvala sam nju u bolnicu da je pitam gdje je novčanik i tad mi je rekla da joj je tata uzeo. Zvala sam odmah policiju i tamo su mi rekli da je novčanik pronađen, da je u njemu 800 ili 900 kuna, da je srebrne boje. Ti su novci bili njena ušteđevina za maturalac na koji ide u svibnju, a novac je skupljala od 9. mjeseca i sad ne mogu doći do novčanika. Nakon što mi je policajac rekao da je novčanik pronađen, molila sam ga da izuzmu njene dokumente i novac, a on je rekao da zovem u ponedjeljak jer je sad vikend", ispričala nam je E.D.F.

Navodi kako je u ponedjeljak zaboravila zvati za novčanik. Naime, tog su je dana otpustili iz bolnice (Merkur, gdje je prošlog tjedna operirana) te je odmah išla kod kćeri u Klaićevu.

"Još moram platiti 2000 kuna HAK-u jer su odveli auto koji je bivši, bježeći policiji, slupao"

"Skroz sam zaboravila za novčanik, no kad su mi jučer kćer pustili iz Klaićeve, išla sam je pakirati da ide kod uje jer se boji doći doma. Htjela sam joj spremiti dokumente i nešto novaca i tad se sjetila da nema novčanika pa sam opet zvala policiju", govori nam.

Potom su joj, ističe, na policiji u Petrovoj rekli da oni ne znaju ništa o novčaniku i da treba doći prijaviti krađu i to s kćeri jer jedino ona točno zna koliko je bilo novaca. Potom je s kćeri otišla u Petrovu i tamo su joj, kaže, rekli da je novčanik pronađen i da treba otići u policiju u Heinzelovu.

No kad je otišla tamo, ondje su joj pak, kako kaže, rekli da ne znaju gdje je novčanik niti ga imaju jer su oni prometna te da im nitko ništa nije javio.

"Ponovno zovem Petrovu i opet su mi rekli da moram prijaviti krađu, a kako je već bilo kasno navečer, rekla sam im da mi ne pada na pamet sad dolaziti i da ću doći ujutro. I sad nakon svega trebam prijaviti krađu i kćeri izvaditi nove dokumente, a koje ne mogu bez bivšeg supruga. Prema zakonu ja mogu predati zahtjev za novom osobnom, a otac mora doći po osobnu, a kako će to ako je u pritvoru?" pita se ogorčena majka.

Kaže kako su je uz sve to još zvali iz policije da dođe po auto i da mora platiti oko 2000 kuna. Riječ je o autu koji je u petak vozio njen bivši suprug i kojim je bježao policiji te pritom skrivio prometnu, što je policija u ponedjeljak potvrdila.

"Živim od 1000 kuna mjesečno i sad moram platiti oko 2000 kuna HAK-u jer je njihova vučna služba odvela automobil te im moram platiti i ležarinu. Budući da tih novaca nemam, to će na kraju platiti moj brat", rekla nam je E.D.F. s kojom smo razgovarali dok je s bratom išla po auto.

"Kći je očajna, samo plače"

Potom smo razgovarali i s njenim bratom koji nam je rekao da je ogorčen postupanjem policije.

"Nevjerojatno je da oni ne znaju gdje je novčanik moje nećakinje. Ona je štedjela za maturalac, a novac smo joj davali baka, deda i ja kako bi si uštedjela i sad je ostala bez tog novca, odnosno čuli smo da je policija taj novac dala tom nasilniku koji je bježao policiji. Da je policija samo otvorila novčanik, vidjela bi da je njen, da su njeni dokumenti i novci u njemu", rekao nam je ujak djevojčice kod kojeg će sad djevojčica živjeti jer se boji doći kući.

Majka nam je pak rekla da je kći loše.

"Jučer je puštena iz Klaićeve, jadna je, tata joj je iščupao pol kose i sad ona plače, želi se ošišati na ćelavo. Još ima masnicu na oku pa mora kapati oči. Tijelo joj je isto puno masnica i sad je još sva jadna jer je nestao njen novac i tužna je jer se boji da neće moći ići na maturalac", ispričala nam je majka djevojčice.

O svemu gore navedenom poslali smo upit Policijskoj upravi zagrebačkoj, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više