"Gdje mi igramo, u Hrvatskoj ili Njemačkoj?"

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA je u zadnjoj utakmici prvog kruga rukometnog SP-a u Münchenu pobijedla Španjolsku 23:19 i u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda. Prvu utakmicu u drugoj rundi Hrvatska igra u subotu protiv Brazila u Kölnu.

Rezultati by SofaScore

Briljirao je Main Šego na golu s devet prevažnih obrana, Horvat je zabio osam golova, a sjajni Željko Musa šest za što je bio proglašen igračem utakmice. Hrvatska je vodila praktički cijelu utakmicu i pomalo rutinski privodila utakmicu kraju.

"Obrana je bila ključna. Znali smo da ćemo u napadu napraviti što treba, ali obrana je bila fantastična. Malo me boli, ali sve je OK s ozljedom", rekao je Luka Cindrić.

"Bez dobre obrane i vrhunskih golmana nemaš što raditi u vrhu svjetskog rukometa, a nas to krasi cijeli turnir. Zabijamo puno lakih golova i to nam s ovakvom publikom daje vjetar u leđa. Španjolci su europski prvaci, ali mi smo dali 200 posto mogućnosti. Opet je bilo tri, četiri minute kad nam je njihov golman branio sve živo i došli su nam na dva razlike. Ali, onda je Šego opet obranio, pobjegli smo im na plus četiri i to je bilo to. Prije utakmice smo razgovarali u svlačionici i pitali se igramo li u Hrvatskoj ili Njemačkoj. Pozivam ove divne navijače da dođu i u Köln", rekao je Igor Karačić.

"Je li ovo igra za medalju? Imamo još puno za popraviti, ali mislim da smo na pravom putu. Nadam se da navijači uživaju u Hrvatskoj kao i mi ovdje", dodao je Karačić.

"Ako želiš u polufinale onda moraš ići na sve pobjede u skupini i to je to. Morali smo dobiti, to smo i napravili. Vidjeli ste što Brazil sve može na ovom prvenstvu, ali bit ćemo spremni za njih", rekao je Zlatko Horvat.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više