Evo zašto ovaj terenac nosi epitet baby G klase

Foto: Liberty Walk

SUZUKI Jimny je u novom izdanju osvojio brojnu publiku klasičnim dizajnom koji mnoge podsjeća na skupu i neprikosnovenu G klasu. To su vidjeli i brojni tuneri.

Jedan od njih je i japanski Liberty Walk koji je odmah po lansiranju najavio puštanje u prodaju karoserijske nadogradnje putem koje će Jimny biti još sličniji G klasi. Ustvari, u određenoj percepciji izgledat će identično, dok bi, postave li se jedan do drugoga, razlika u veličini ipak prva upala u oči.

I upravo je to napravio prije spomenuti japanski tuner sučelivši ova dva modela. Ako izuzmemo usporedbu na razini voznih osobina i same mehanike, sličnost je doista na razini optičke varke. Dakako, Jimny izgleda kao G klasa u nešto manjem mjerilu, recimo 1:2.

Nakon ove prerade maleni Suzuki definitivno može stati uz G klasu, ali i postati zanimljiv svima koji terenca kupuju zbog stila i pokazivanja. U onom drugom i logičnijem pogledu kao što je terenska vožnja ne sumnjamo da Jimny može G klasu pratiti bez većih problema.

Ako ste zainteresirani za ovakvu preradu, znajte da cjelokupan set japanski tuner naplaćuje oko 5.600 USD, što zajedno s cijenom auta iznosi otprilike koliko i neki vlasnici izdvoje za šminku na većem bratu, pravoj G klasi. Ponuda za jimny na njemačkom tržištu kreće od 17.900 eura.

Pročitajte više