Podravski župnik usred mise dao otkaz cijelom zboru: "Stari ste i samo tračate"

Foto: zg-nadbiskupija.hr

VJERNICI koji su se okupili prošle nedjelje na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, koprivničkom prigradskom naselju, svjedočili su neobičnom potezu župnika.

Kako javlja podravski.hr, mjesni župnik vlč. Mario Križanac javno je, tijekom mise, raspustio crkveni zbor jer je – prestar. Zboraši nisu željeli javno pričati o tome što im je točno župnik rekao, dijelom i jer nisu dobro čuli njegove riječi s kora, ali zato je sve čulo 50-ak vjernika.

"Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelji ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na kor. Zar postoji zakon koji propisuje s koliko godina čovjek treba prestati pjevati u zboru? Zašto on kao dušobrižnik ne animira vjernike, pa bi ih više dolazilo", ispričala je jedna vjernica.

Križanac je priznao da je raspustio zbor.

"To je situacija koju bih volio riješiti unutar naše župne zajednice. Otvoren sam za dijalog i tko god ima kakvo pitanje može mi se slobodno obratiti", rekao je pa dodao:

"Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro".

Istaknuo je da razumije da su zborašice šokirane, ali misli da je sve odradio pristojno i jasno.

Po mjestu se priča da je o svemu  obaviještena i Varaždinska biskupija jer je ovaj potez župnika dobrano naljutio vjernike.

Pročitajte više