Objavljena nova snimka napada na čovjeka koji je viknuo "Tuđman zločinac"

OBJAVLJENA je nova snimka incidenta na jučerašnjem otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu.

Podsjetimo, na predstavljanju spomenika kojem je prisustvovao cijeli državni vrh, muškarac je viknuo "Tuđman zločinac" nakon čega je fizički napadnut. 

Kako je Index još jučer objavio, napadnut je Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivist koji je u vrijeme šatoraškog prosvjeda u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od rijetkih koji su se usudili glasno progovoriti protiv šatoraša.

Nova snimka iz neposredne blizine pokazuje kako je napadnut Erceg

Nova snimka iz neposredne blizine pokazuje kako je više Tuđmanovih poklonika napalo Ercega, a jedan od njih s leđa ga je udario u glavu. Udarac je uputio stariji muškarac. Na snimci se vidi i kako zaštitari odvlače Ercega kojeg onda preuzimaju policajci. 

Erceg je prije napada, dok je pored njega nakon svečanosti prolazio premijer Andrej Plenković, uzviknuo: "Plenkoviću, kako te nije sram dizati spomenik ovome zločincu? Sram vas bilo! Upropastio je Hrvatsku, predao je Bosansku Posavinu. Njemu dižete spomenik! Tuđman je ratni zločinac."

Video: N1

Aktivist se pojavio u simboličnom žutom prsluku po uzoru na francuske prosvjednike.

Nakon napada završio je u zagrebačkom KBC-u Rebro. 

Prema dostupnim informacijama, čini se da je policija prekršajno prijavila Ercega, dok se zasad ne spominje prijava protiv muškarca koji ga je udario.

Pročitajte više