Piše: | 06.12.2018. 16:16

Kolinda obišla Jasenovac i Baćin, najveću masovnu grobnicu iz rata nakon Ovčare

DRUGI dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je na tri dana premjestila ured, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjetima Jasenovcu te pounjskome mjestu Baćinu, gdje je obišla drugu po veličini masovnu grobnicu iz Domovinskog rata nakon Ovčare, u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 56 civila ubijenih u listopadu 1991. 

Pri dolasku u Jasenovac, gdje ju je pozdravila načelnica općine Marija Mačković, predsjednica Republike položila je cvijeće uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Učenici mjesne Osnovne škole, vatrogasci, branitelji, predstavnici udruga te mještani srdačno su dočekali hrvatsku predsjednicu u jasenovačkome Društvenom domu. S nekoliko posavskih pjesama dočekali su je članovi Udruge za očuvanje kulturne baštine iz Jasenovca, a za tu je prigodu pripremljena i mala izložba rukotvorina.

Nakon Jasenovca išla u Baćin

Nakon razmjene blagdanskih darova, predsjednica Grabar-Kitarović u pratnji domaćina iz Sisačko-moslavačke županije otišla je u Baćin.

Nakon dolaska u Baćin, Kolinda Grabar-Kitarović je kao prvi predsjednik države obišla drugu po veličini masovnu grobnicu iz Domovinskog rata nakon Ovčare, u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 56 civila ubijenih u listopadu 1991. Uz spomen-obilježje podignuto poginulim mještanima Baćina zapalila je svijeću.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je spomen-sobu Domovinskog rata koja čuva sjećanja na nevine žrtve, nakon čega se zadržala u razgovoru s članovima obitelji pogubljenih mještana.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE