Esport

Evo što nas očekuje na najvećem Reboot InfoGameru dosad

Foto: Index.hr/Luka Šangulin

REBOOT InfoGamer 2018 powered by A1 održavat će se od 21. do 25. studenog na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu. Sedmo po redu izdanje jednog od najvećih gaming sajmova i festivala na svijetu prostirat će se na najvećem prostoru dosad, a organizatori najavljuju najbogatije i najatraktivnije izdanje sajma te očekuju rekordnih 80 tisuća posjetitelja. 

>UEFA pokreće Ligu prvaka za gamere

Ljubitelji videoigara i esporta ovog studenog ponovno dolaze na svoje. Rekordno izdanje Reboot InfoGamera dovodi u Zagreb više od 200 izlagača na čak 20 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora. Posjetiteljima će na raspolaganju između ostalog biti i više od 800 igraćih konzola te deseci VR uređaja uz ostale gadgete iz hardverskog svijeta. Uz bogat program i brojne nagradne igre i ove će se godine u sklopu sajma održati i brojni esport turniri. Tako će posjetitelji moći uživati u završnici A1 Adria League u čak četiri igre - League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i Clash Royale. Očekuju vas i Red Bull River Runes jedan na jedan turnir u Doti 2  i mnoštvo drugih turnira u sklopu sajma. Prvi put u povijesti sajma bit će organizirana i Fortnite Arena u sklopu koje će se na 32 vrhunska gaming računala natjecatelji moći svaki dan okušati u trenutno najpopularnijoj igri na svijetu. 

Foto: Index.hr/Luka Šangulin

Uz pregršt renomiranih naslova i izdavača poput Activision Blizzarda, Sony PlayStationa, Square Enixa i Ubisofta svoj će prostor na sajmu ponovno dobiti i indie game developeri koji će u sklopu Reboot InfoGamer Indie Games Festivala ove godine izlagati više od 100 projekata iz cijelog svijeta. Na Reboot InfoGamer dolaze i poznati YouTuberi i streameri, ali i, kako najavljuju organizatori, nekoliko velikih internacionalnih gostiju, koji će svojim dolaskom dodatno pojačati ponudu događaja. Kao i dosad, očekuje nas i veliko cosplay natjecanje za koje su prijave otvorene. Ljubitelji društvenih igara također će imati svoj dio u sklopu sajma.

Foto: Index.hr/Luka Šangulin

Reboot InfoGamer 2018 powered by A1 počinje u srijedu 21. studenog i trajat će do nedjelje 25. studenog, a sajam će svaki dan biti otvoren od 10 do 20 sati. Cijena jednodnevne ulaznice je 50 kuna, a za petodnevnu će biti potrebno izdvojiti 100 kuna. Organizatori najavljuju kako će u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom pokušati maksimalno utjecati na to da se smanje nesnosni redovi na sajmu boljom organizacijom i ograničenom prodajom dnevnih ulaznica. Iz dana u dan stižu detaljnije najave za nadolazeći Reboot InfoGamer, a posljednje vijesti možete pratiti na društvenim mrežama događaja i službenoj stranici
Foto: Index.hr/Luka Šangulin

Pročitajte više