Amazon predstavio hrpu novih proizvoda, ovo je 14 najboljih

Foto: Instagram

AMAZON je nedavno održao konferenciju na kojoj je predstavio svoje nove proizvode, a među 14 najupečatljivijih najviše se ističu nove Echo slušalice, pametni Echo Show zvučnici te novi model mikrovalne, piše portal The Verge.

Ovime je Amazon pokazao u kojoj je mjeri tehnologija uznapredovala otkako je 2014. godine predstavio Alexu, svog prvog glasovnog pomoćnika.

U nastavku predstavljamo neke od najnovijih proizvoda. 

Novi Echo Dot 

U odnosu na prethodnu verziju, novi Echo Dot zvučnici mogu se pohvaliti većim driverom, 70 posto jačom glasnoćom i jasnijim zvukom. Nova verzija zvučnika zadržala je i Bluetooth i aux ulaz u koji, po želji, možete priključiti još veće zvučnike. Cijena Echo Dota iznosi 49,99 dolara, a na tržištu će se pojaviti u listopadu.

Echo Auto

Amazon je predstavio i novi inovativni prijenosni uređaj za automobile - Echo Auto. Možete ga priključiti u automobil preko pametnog telefona, a radi na njegovim zvučnicima. Uređaj sadrži osam mikrofona koji toliko pojačavaju vaš glas da može nadjačati čak i buku na cesti ili glazbu u autu. Uređaj razumije sve uobičajene upute za Alexu, a osobito pomaže u navigaciji – automatski vas spaja na Google Maps, Apple Maps, Waze ili drugu navigacijsku aplikaciju. Početna cijena uređaja za odabrane korisnike je 24,99 dolara, a procjenjuje se da će kasnije porasti i do 49,99 dolara. 

Echo Input 

Mali prijenosni uređaj Echo Input morate priključiti na vaše zvučnike, jer ne dolazi s ugrađenim zvučnikom. On širi polje na kojem Alexa može primati upute, a elegantnog je oblika i možete ga staviti skoro pa bilo gdje. Veličina Echo Inputa je samo 12,5 mm. Na tržištu ga možemo očekivati krajem ove godine po cijeni od 34,99 dolara. 

Echo Plus nove generacije s lokalnom kontrolom glasa

Iako nova verzija Echo Plusa izgledom podsjeća na svog prethodnika, ona je ipak nešto naprednija. Odlikuje se kvalitetnijim zvukom, a uz to može poslužiti kao centralni uređaj za sve pametne uređaje – čak i ako vam nestane internetske veze, Echo Plus vam omogućava da kontrolirate druge uređaje u svojem domu. Osim toga, ima i integrirani senzor temperature koji može aktivirati Alexine potprograme temeljem temperature u prostoriji. Novi Echo Plus može se naručiti unaprijed po cijeni od 149,99 dolara već od danas, a distribucija počinje u listopadu.

Echo Sub

Ono što nedostaje Echo zvučnicima definitivno je bas. Kako bi riješio i taj problem, Amazon je uveo Echo Sub bas koji će zasigurno ojačati zvuk glazbe koju slušamo. Početna cijena ovog noviteta je 129,99 dolara. 

Echo Show druge generacije

Amazonov pametni uređaj obogaćen je većim ekranom i kvalitetnijim zvukom. Poput svog prethodnika, novi je Echo Show centralni uređaj u pametnim kućama. Možemo ga smatrati najboljim Alexa uređajem kad je riječ o mogućnosti slušanja vašeg glasa - osam mikrofonskih nizova čini najbolji sustav mikrofona koji je ovaj uređaj ikad imao. Osim toga, nova generacija Echo Showa uvodi i web pretraživače Silk i Firefox. Ovaj novitet bit će dostupan u listopadu po cijeni od 229,99 dolara. 

Alexa Guard

Alexa Guard najnoviji je Amazonov uređaj namijenjen održavanju sigurnosti u kući. Ovaj novitet objedinjuje Echo uređaje, pametna svjetla i pružanje sigurnosnih usluga kako bi pomogao korisnicima da zaštite svoje domove. Alexa Guard sustav može vam poslati obavijest ako detektira specifične zvukove, kao i ponuditi nov način rada koji koristi strojno učenje kako bi paljenjem pametnih svjetala pokušao otjerati potencijalne provalnike.

AmazonBasics mikrovalna peć 

Amazonov brand AmazonBasics stavlja u prodaju mikrovalnu peć koja će koristiti prednosti novog seta priključaka za Alexu. U set spadaju Wi-Fi i Bluetooth moduli koji sadrže softver koji automatski i na siguran način povezuje korisnika s Amazonovim uslugama.

 AmazonBasics mikrovalna peć olakšava vam kuhanje time što omogućuje komunikaciju s Alexom, kojoj možete proslijediti glasovne upute za pripremu hrane. Proizvod se očekuje na tržištu krajem ove godine po cijeni od 59,99 dolara.

Echo zidni sat

Amazonov novi zidni sat funkcionira slično kao i mikrovalna – naprosto se spaja na vaše Echo zvučnike preko Bluetootha. Postavljanje alarma i promjenu vremena na njemu također možete obaviti i glasovnom uputom i uputama Alexi. 

Amazon i Sonos predstavljaju napredni zvučni sustav za više prostorija - Echo Link

Novi napredni zvučni sustav za više prostorija, Echo Link, razvijen u suradnji Amazona i Sonosa, trebao bi vam omogućiti jednostavniji i praktičniji odabir glazbe te jačine i reprodukcije zvuka koristeći Echo ili Alexa aplikaciju. U slučaju da koristite pasivne zvučnike, Echo Link Amp u sebi ima ugrađena dvokanalna pojačala od 60 W.

Preinaka Fire TV-a koja bežično emitira različite TV kanale na Fire TV

Amazonova nova inačica Fire TV-a, Fire TV Recast, nudi vam uslugu bežičnog prijenosa mnogih popularnih TV-kanala na Fire TV-u. To je zapravo napredna verzija Slingboxa na kojoj možete besplatno gledati, snimati i reproducirati televizijski sadržaj bežičnom vezom na odgovarajućem Fire tabletu ili mobilnom uređaju. Kanali Fire TV Recasta sadržani su u programskom vodiču Fire TV-a, a snimke televizijskih sadržaja možete raspoređivati i brisati pomoću Alexe. Fire TV Recast navodno bi trebao krenuti u prodaju prije božićnih blagdana.

Frustration Free Setup i Wi-Fi Simple Setup

Amazonova dva nova i kompatibilna uređaja osmišljena su kako bi olakšali korisnicima spajanje na internet te ih time oslobodili nepotrebnih frustracija. Novost kod ova dva uređaja je brz i jednostavan pristup osobnim podacima za korištenje Wi-Fi veze, koje ste pohranili na vašim ostalim Amazon uređajima, kako bi se automatski mogli spojiti na internet. U Amazonu ističu da su njihovi klijenti već sigurno pohranili više od 100 milijuna osobnih podataka za korištenje interneta.

Amazon Smart Plug

Ovaj novi tip utikača kompatibilan je s Alexom. Korisnici mogu glasovnim naredbama uključivati i isključivati uređaje priključene na Smart Plug. Zainteresiranim će kupcima Smart Plug biti dostupan od listopada po cijeni od 24,99 dolara.

Ring Stick up Cam 

Nova kamera Ring Stick up Cam pojavit će se na tržištu u žičanoj i baterijskoj varijanti po cijeni od 179,99 dolara. Moći će se koristiti u otvorenom i zatvorenom prostoru, a u slučaju kućne uporabe korisnici će moći upotrebljavati Ring Alarm. Neke od pogodnosti koje ova kamera nudi su rezolucija od 1080 piksela za video, mogućnost noćnog gledanja, detekcija pokreta te IPX5 sustav vodootpornosti, izvještava The Verge. 

Pročitajte više