ISTRA – HAJDUK 2:4 Utakmica sezone odigrana je u Puli

Foto: Hajduk.hr

STRAŠNU utakmicu gledali smo u Puli. Nakon fantastičnih 90 minuta Hajduk je pobijedio Istru 4:2 te najavio povratak u vrh hrvatskog nogometa i izlazak iz velike krize. Na stadionu Aldo Drosina vidjeli smo sve ono što obožavamo u nogometu. Odličnu i hrabru igru s obje strane, jak tempo, dramu, predivne poteze te minijature i fenomenalne golove. Čak i promašen penal te jedan crveni karton. Pulskih 90 minuta dokaz su da HNL i nije baš toliko loš koliko često tvrdimo.

Hajduk se dolaskom Zorana Vulića preporodio i igra zaista dobro, napadački, čak i atraktivno. Splićani su dominirali u prvih 45 minuta, zabili su tri gola preko Adama Gyurcsa u 20. i 25. te Ivanovskog u 36. minuti. Posebno je impresivan bio drugi gol Splićana. Brazilac Jairo je Mađara uposlio petom, baš onako brazilski, ispala je cijela obrana Istre, a Gyurcso je izašao sam na Čondrića, zaobišao ga i lagano poentirao.

Hajduk je napadao i dalje, tražio je i četvrti gol, no pogodak su postigli domaći. I to kako.

U samoj završnici prvoga dijela mladi panamski reprezentativac J. L. Rodríguez fantastičnim je udarcem pogodio same rašlje i dao Istri nadu za preokret u drugome dijelu. Bio je to gol sezone.

U nastavku su domaći zaigrali hrabro i otvoreno i to im se isplatilo u 52 minuti. Nakon odličnog ubačaja Sanea Mierez je fantastičnim udarcem glavom matirao Posavca i Istra se vratila u utakmicu.

Ipak, Hajduk nije klonuo, štoviše. Desetak minuta kasnije Splićani su ponovno otišli na +2. Gyurcso je izveo prekid, nisko, lopta je kroz šumu nogu došla do Ivanovskog koji je iz blizine svojim drugim golom zakucao za 4:2.

U 93. minuti Grujević s crte rukom skida čisti gol Ivanovskom i zasluženo dobiva crveni karton, a Mijo Caktaš umjesto mreže pogađa okvir gola. Zaslužena pobjeda Hajduka.

SASTAVI:

Istra: Čondrić; Bosančić, Oneto, Rubić; Regan, Sane, Ivančić, Grujević, Cardozo, Rodriguez; Mierez.

Hajduk: Posavec; Vučur, Steliano Filip, Juranović, Lopez; Caktaš, Palaversa, Barry; Jairo, Ivanovski, Gyurcso.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više