Nova blamaža bivšeg prvaka Europe: Doma izgubio 5:0 od 13. momčadi lige

Foto: Guliver Image/Getty Images

POSLJEDNJIH nekoliko godina spašavali su se u zadnjim kolima ili u dodatnim kvalifikacijama. No jednom je i tome morao doći kraj. Prošle sezone nije im bilo spasa i prvi put u klupskoj povijesti ispali su u drugu ligu.

Hamburger Sport-Verein, ili HSV, do svibnja ove godine bio je jedini klub koji je 55 godina otkako se igra Bundesliga sve vrijeme proveo među elitom, odnosno jedini od sudionika prve sezone prvenstva Zapadne Njemačke koji nikada nije ispao u drugu ligu.

HSV je klub slavne i trofejne prošlosti. Šest puta su bili prvaci Njemačke, imaju tri kupa, Kup pobjednika kupova su osvojili 1977., a najveći klupski rezultat bio je naslov prvaka Europe osvojen 1983.

No to je prošlost. Sadašnjost kluba je puno mračnija. HSV se pokušava vratiti u društvo najboljih, čak mu i ne ide loše, drugi je na ljestvici, ali da klub ne može bez blamaža i katastrofa pokazao je današnji domaći poraz 5:0 od slabašnog Regensburga.

Gosti su već u prvih 45 minuta potpuno razbili HSV. S tri gola Adamyana došli su do 0:3, a HSV je u finišu promašio i penal preko Hunta.

Promašeni kazneni udarac dodatno je demotivirao igrače HSV-a pa je Regensburg završio posao s još dva gola u nastavku, a za konačnih 0:5 pogađali su Correia i George.

HSV je unatoč ovoj katastrofi i dalje drugi s 12 bodova, dok je Regensburg 13. sa sedam.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više