Engleska u suzama, na naslovnicama uplakani navijači

Foto: Felipe Trueba/EPA; Screenshot

ENGLESKA je u polufinalu Svjetskog prvenstva dramatičnim porazom 1:2 izgubila od Hrvatske i mnogi Englezi će noć provesti u suzama.

"Učinili ste nas ponosnima", naslov je Suna koji uz izvještaj s utakmice donosi fotografije uplakanih Engleza.

"Mandžukić je uništio engleski san", piše The Guardian, a BBC dodaje da je poraz slomio srca svih Engleza.

"Bilo je to kao da gledaš kako se prekrasna slika razbija pred vašim očima. Bio je ovo kraj engleskog sna koji sanjamo četvrt stoljeća. Igrači su nakon utakmice izgledali poput zombija, besciljno su lutali travnjakm. Vratili su reputaciju engleskom nogometu. Engleski san je srušen, ali ne i hrvatski", stoji u tekstu Guardiana.

The Mirror navodi da se engleski nogometaši u domovinu vraćaju kao heroji kako god završila utakmica protiv Belgije za treće mjesto.

 

"Teško je, izgubili smo. Imali smo šansu ubiti utakmicu, ali onda smo se malo previše povukli", naveo je Harry Kane, najbolji strijelac natjecanja, razlog poraza.

"Zakazali smo kad je bilo najpotrebnije, ali ova mlada momčad je dala sve od sebe. Ovo je velik korak naprijed za njih i bit će samo bolji u budućnosti. Možemo biti ponosni na njih", komentirao je legendarni engleski nogometaš Gary Lineker i čestitao Hrvatskoj.

Alan Shearer, još jedan legendarni Englez, rekao je da su Englezi nadmašili njegova očekivanja i da je izbornik Gareth Southgate odradio briljantan posao.

SVE GORI Pogledajte kako se slavi u hrvatskim gradovima I koza slavi s Hrvatima Ovako se slavi po hrvatskim gradovima Zagreb gori! Škotski navijači uz hrvatske zafrkavaju Engleze IZVJEŠTAJ Hrvatska u finalu SP-a!

Pročitajte više