Čovjek koji se žrtvovao za Modrića: "Bilo je zadovoljstvo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA je pobjedom 2:0 na ključnom gostovanju u Ukrajini uspjela izboriti dodatne kvalifikacije za SP u Rusiji. Hrvatskoj je u Kijevu igrala samo pobjeda, a onda je došla kao plod odlične igre u drugih 45 minuta.
 
Zlatko Dalić, izbornik s tri dana radnog staža na klupi reprezentacije, s nekoliko dobro pogođenih poteza uspio je reanimirati beskrvnu Hrvatsku i tako doći do zlata vrijednih bodova.
 
Dalić je pojačao bočne pozicije s Vidom na desnoj strani i Vrsaljkom na lijevoj, pogodio je s Kramarićem u napadu, a u veznoj liniji dao je potpunu slobodu Luki Modriću. Lukin dio defenzivnih zadataka odradili su Badelj i Rakitić.
 
Ivan Rakitić jučer je u Kijevu igrao na poziciji koju igra u Barceloni, a taj je potez Dalić ovako prokomentirao:
 
"Znao sam da je Ukrajina opasna po bokovima pa sam ih pojačao s Vidom i Vrsaljkom. Luka se do sada previše trošio prema nazad, pa sam na njegovo mjesto vratio Rakitića. Uvjerio sam Rakitića da to radi za Hrvatsku i nije bilo problema. Hvala i Čačiću, zasluge su njegove, ali podsjećam da je ovo tek mali korak", kazao je izbornik Hrvatske neposredno nakon utakmice.
 
Da je to bio dobar potez složio se i Rakitić.
 
''Jako smo dobro izgledali u veznom redu, imali stabilnost, igrati s Lukom i Badeljom veliko je zadovoljstvo. Nismo odigrali najbolju utakmicu, ali u drugom djelu je bilo jako dobro", kazao je asistent drugog gola, pa je dodao:
 
''Morali smo pokazati reakciju nakon onog na Rujevici. Mislim da je ovo bilo pravo lice Hrvatske. Ne samo zbog rezultata, nego zbog borbenosti i zajedničke čvrstine. Međutim, nismo još ništa napravili. Slijedi nam baraž, moramo se opet skupiti da budemo pravi. No Hrvatska je ionako reprezentacija s najviše tih nastupa u doigravanju, uvijek smo išli tim putem. Nadam se da će biti sve dobro.''
 
Rakitić je odgovorio i na pitanje o smjeni Čačića kao šok terapiji.
 
''Prvi smo mi koji to ne želimo. Međutim, imam dojam da u Hrvatskoj ima ljudi koji to žele, koji su nakon utakmice s Finskom bili sretni. Mi smo prvi koji nismo. Zato je i bila potrebna naša reakcija, za nas, za našu obitelj, za sve navijače koji su bili uz nas u tako velikom broju. Ukrajinu je bilo jako teško pobijediti.
 
Presretan je bio i Šime Vrsaljko.
 
''Super. Ova je pobjeda zaista bitna za nas, ostvarili smo ono po što smo došli. Priželjkivali smo play off jer sami smo se doveli u takvu situaciju'', rekao je Vrsaljko i kazao da mu nije bio problem igrati i na lijevoj strani.
 
''Oduševljen što mogu igrati za Hrvatsku, sretan i iz svega srca. Ako je izbornik od mene tražio da igram lijevog braniča, pristao sam bez imalo razmišljanja. To je normalno. Znao sam u kakvoj smo situaciji. Samo sam želio dati sve od sebe za ovu momčadi i hrvatsku domovinu.''
 

Pročitajte više