Autom se zabio u pješake u centru Londona, ozlijeđeno 11 ljudi, priveden muškarac

Foto: Twitter, Index

LONDONSKA policija priopćila je o nesreći koja se dogodila u blizini Prirodoslovnog muzeja u Londonu. Policija je priopćila kako je ozlijeđeno jedanaest ljudi, piše BBC.

Prema do sada dostupnim informacijama, vozač automobila popeo se na pločnik u centru Londona i udario u pješake. Radi se vozaču u crnoj Toyoti Prius koja je imala dozvolu za obavljanje poslova taksi prijevoza.

Jedan je muškarac priveden nakon tog incidenta koji se dogodilo u Exhibition Roadu, ulici u kojoj se nalazi Prirodoslovni muzej.

Londonska policija objavila je da ne istražuje nalet vozila na pješake u Londonu kao terorističko djelo.

Novinarka BBC-a Chloe Hayward napuštala je zgradu muzeja u trenutku kad se sve dogodilo. "Vidjela sam automobil koji je stajao dijagonalno preko ceste, izgledao je čudno, kao da se penje na rub. Ono njega je bilo mnoštvo ljudi, a jedna ili dvije osobe pale su na pločnik", kazala je Hayward.

Na mjestu događaja je već bilo policajaca, ubrzo su se pojavili i helikopteri i hitna pomoć, no za sada je nejasno koliko je ljudi, zapravo, povrijeđeno", dodala je Hayward.

Jedan od očevidaca koji je čekao na semaforu kako bi prešao preko ceste rekao je: "Čuli smo nešto što je djelovalo poput pucnjave i vidjeli automobil koji se penje na pločnik". Dodao je kako su prišli bliže mjestu na kojem je bio automobil i vidjeli policajce kako drže muškarca na tlu.

Connor Honeyman iz Essexa, koji je stajao u redu za muzej, kazao je: "Čuli smo užasnu buku i zvuk motora automobila. Svi su počeli trčati i vrištati." "Ušli smo u muzej, za nama su trčali ljudi, zaštitar na vratima je zatvorio glavni ulaz. Vladao je kaos dok nije došla policija", dodao je Honeyman.

Vidio ženu s ozlijeđenim nogama u hitnoj pomoći

Emmanuel Hook bio je u kineskom restoranu u neposrednoj blizini Prirodoslovnog muzeja u tim trenucima. "Sjedio sam pored prozora i vidio uspaničene ljude kako trče. Odjednom se pojavio veliki broj policajaca u žutim prslucima. Morali smo napustiti restoran. Svi smo bili zabrinuti da vozač u automobilu nije sam i da ih ima još koji će nas napasti", kazao je Hook.

"Krenuo sam iz metroa prema muzeju. Vrata su se otvorila i pedesetak ljudi je dolazilo niz pokretne stepenice, vladala je masovna panika", kazao je anonimni svjedok za Sky News. Dodao je kako su svi zamoljeni da napuste stanicu metroa.

"Na izlasku sam vidio ženu čije su noge bile prekrivene zavojima bila je na kolicima hitne pomoći", dodao je svjedok.

Policija je zatvorila ulicu

Policija je zatvorila ulicu u kojoj se dogodio incident.

Obaviještena premijerka May
 
O ovom incidentu je obaviještena i britanska premijerka Theresa May, piše Fox News.

Guardian javlja kako je "prijetnja od novog terorističkog napada i dalje prisutna".

Pročitajte više