Katalonac i suigrač iz Barce okrenuo leđa Piqueu: "Nikad mi nije bilo teže, ali neću o tome pisati na Twitteru"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"MOJE je posvetiti se nogometu, to će sigurno biti bolje nego pisati po Twitteru. Svatko treba koristiti zdrav razum", jasno je kome je upućen ovaj komentar Sergija Busquetsa, španjolskog reprezentativca i nogometaša Barcelone.
 
Njegov suigrač iz reprezentacije i Barcelone Gerard Pique već godina vodi Twitter kampanju za katalonsko pravo na referendum o odcjepljenju, a nakon posljednjih događaja i brutalnog napada španjolske policije na glasače po Kataloniji, postao je još žešći. 
 
Zbog toga je na treningu španjolske reprezentacije, za koju i dalje nastupa, dočekan zvižducima i uvredama. U njegovu obranu nije stao ni kapetan momčadi Sergio Ramos, već je kratko prokomentirao da je Pique zbog svog ponašanja takvu reakciju i mogao očekivati.
 
A kada već Ramos nije stao uz Piquea, očekivalo se da će Busquets, Katalonac, barcelonista...
 
"Ovo su mi najteži trenuci u reprezentaciji. Zbog svega što se događa i zbog toga što će se teško riješiti situacija s Piqueom. Nismo imali nikakav sastanak, ne vjerujem ni da su Ramos i Pique razgovarali. Jako čudna situacija."
 
Busquets je kao jednog od ključnih igrača za svoju karijeru naveo upravo Ramosa.
 
"On je vođa, važan je za nas u svakom smislu. Pravi je primjer kapetana i čovjek koji je uvijek tu kada ga trebate."
 
Za razliku od Piquea, Busquets se nada da će za Španjolsku igrati još godinama. 
 
"Već sam jedan od veterana u momčadi, ali nadam se da ću provesti još puno godina u reprezentaciji. Samo da mi tijelo to dopusti."
 

Pročitajte više