Hrvatska protjerala petoricu turskih ilegalnih imigranata, policija ih vraća u BiH

Ilustracija: Hina

PETORICU turskih državljana, koji su u petak ilegalno ušli iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te je protiv njih doneseno rješenje o protjerivanju, policija će predati bosanskohercegovačkoj policiji, a dvojica organizatora, državljana Srbije, nalaze se u pritvoru, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Turske državljane u dobi od 24 do 36 godina te dvojicu državljana Srbije u dobi od 25 i 49 godina, u kombiju švedskih nacionalnih oznaka, zatekli su u petak ujutro službenici Policijske postaje Donji Srb prilikom granične ophodnje na cesti u Ličkim Osredcima. Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice svi su bili privedeni u službene prostorije PU zadarske.

Dvojicu srpskih državljana sumnjiči se da su, u dogovoru s još četiri osobe, sudjelovali u organiziranom ilegalnom prebacivanju turskih državljana iz BiH u Hrvatsku i oni su uz kaznenu prijavu zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH privedeni pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.

Protiv turskih državljana je zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u RH podnijet optužni prijedlog te doneseno rješenje o protjerivanju te će danas na graničnom prijelazu biti predani policiji BIH.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja, priopćila je u ponedjeljak zadarska Policijska uprava.

Pročitajte više