Vrhovni sud ubojici koji je brutalno zaklao poznanika kod Bjelovara povećao kaznu za tri godine

Foto: vsrh.hr

VRHOVNI sud povećao je za tri godine zatvorsku kaznu 28-godišnjem Dini Melinčeviću koji je bio nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog ubojstva poznanika čiji je život okončao u blizini Bjelovara, u listopadu 2016. s nekoliko desetaka uboda nožem.

Na nepravomoćnu presudu žalilo se bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo, smatrajući da je izrečena kazna preblaga te da je tamošnji Županijski sud precijenio olakotne okolnosti optuženika, što je Vrhovni sud prihvatio, osudivši okrivljenika na 14-godišnju zatvorsku kaznu, objavilo je u petak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Melinčević je 41-godišnjeg poznanika ubio 8. listopada 2016. na širem području Bjelovara, usmrtivši ga nožem kojim mu je zadao više desetaka ubodnih ozljeda.

Po pisanju medija, Županijski sud osudio je Melinčević zbog ubojstva poznanika Kristijana Dugančića u njegovoj obiteljskoj kući u Gornjim Plavnicama, ustvrdivši da je nedjelo počinjeno s predumišljajem, a ne iz obrane kako je optuženik tvrdio u svojoj obrani.

Osuđeni 28-godšnjak je, pisali su tada mediji, pijan svojoj žrtvi zadao 50 tjelesnih ozljeda glave i tijela.

Pročitajte više