Pijani muškarac ukrao djevojci ruksak dok se molila kod leša Leopolda Mandića

Foto: Pixsell/Nel Pavletić

MUŠKARAC je ukrao djevojci ruksak u riječkoj crkvi dok je gledala u leš Leopolda Mandića.

32-godišnjak rodom iz Siska, s adresom u Rijeci, ukrao je ruksak djevojci u Kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na Žabici. Krađa se dogodila u vrijeme dok se odvijao molitveni program pokraj izloženog tijela Leopolda Mandića. Muškarac se navodno branio da je bio pod utjecajem alkohola za vrijeme krađe.

Bio pod utjecajem alkohola

Željko Bjelan, nezaposleni kuhar-slastičar, zatvoren je u Rijeci. Sumnjiči ga se da je krađu u crkvi Gospe Lurdske izveo u ponedjeljak, oko 17.30 sati. Iskoristio je situaciju u kojoj je 21-godišnja djevojka, hrvatska državljanka, privremeno odložila svoj ruksak na pod crkve. Tada je 32-godišnjak uzeo ruksak u kojem se nalazio djevojčin novčanik sa 180 kuna i osobnim dokumentima, ključevima i nešto odjeće, javlja Novi list.

Lopov se tako, kako je procijenjeno, okoristio za ukupno 500 kuna, ali nije uspio stići daleko. Policija ga je ubrzo pronašla i privela u postaju. Kod sumnjivca su pronađeni ukradeni predmeti, koji su kasnije i vraćeni vlasnici.

Izvori bliski slučaju navode da je Bjelan na saslušanju priznao krađu, braneći se da je u tim trenucima bio pod utjecajem alkohola. Također, Novi list javlja kako je Bjelan dosad osuđivan 13 puta.

Pročitajte više