REAKCIJE NA GRBINOV ISTUP Ostojić ga odmah podržao, Bernardić: "Ovo je sve zbog Agrokora"

Foto: FAH, Facebook

SDP-OV saborski zastupnik Peđa Grbin progovorio je danas o svađi koja ovih dana potresa stranku. Na sastanku Kluba zastupnika on sam je predsjedniku stranke Davoru Bernardiću rekao da laže, nakon što je Bernardić ustvrdio da ne zna da je Grbin dao ostavku u Odboru za Ustav Hrvatskog sabora.

>> Grbin: Račan i Milanović nikad ne bi govorili kao Bernardić, vrijeme je da ode

"Ostavku sam podnio u petak, čekao sam jučerašnju sjednicu Kluba kako bih vidio u kojem smjeru će se to razvijati. Ako razgovor sa mnom i obavijest koju je dobio od predsjednika Kluba, Bernardiću nisu saznanja, onda ne znam što je", kaže Grbin.

"Imao sam privilegiju raditi s Ivicom Račanom i sa Zoranom Milanovićem i njih dvojica si nikada ne bi dopustili takve riječi. SDP je stranka koja uključuje, a ne stranka koja isključuje. To što je predsjednik stranke jučer rekao je potpuno neprimjereno i osjetio sam se duboko pogođen tim riječima. Po mojem sudu Bernardić jučer nije dobio potporu Kluba za svoje stavove", kaže Grbin.

Burne reakcije

Nije trebalo dugo čekati na prve reakcije iz SDP-a. Ranko Ostojić odmah je podržao Grbina te na Facebooku objavio: Bravo, Pedja! Jasno. Precizno. Odgovorno. I pošteno. A tko se boji članova vidjet ćemo. I čiji su prstići u nečijem pekmezu!"



Joško Klisović je za N1 Grbinovu ideju prema kojoj bi bilo najbolje da Bernardić s čela stranke ode sam na izvještajnoj konvenciji SDP-a, koja se treba održati u prosincu, Klisović je ocijenio radikalnom.

"Što se tiče radikalnih izjava, nemam problema da se unutar stranačkih tijela tako govori. Da se prvo ide u javnost, to mi se ne čini mudrim. Konvencija je prilika da se podvuče crta što se činilo u zadnjih godinu dana", rekao je Klisović.

Na Facebooku se oglasio i sam Bernardić.

"Kada se ovoliko bure digne u SDP-u samo zato jer sam inzistirao na povjerenstvu za Agrokor, onda se ponovno moram zapitati što se sve pokušava sakriti i tko sve vuče konce ove mračne priče", napisao je šef SDP-a.

Pročitajte više