Cibona bez pobjede ispala s ABA Superkupa

Foto: KK Cibona

KOŠARKAŠI Cibone nisu se uspjeli plasirati u polufinale Superkupa regionalne ABA lige, izgubili su četvrtfinalni susret u Baru od podgoričke Budućnosti s 90:96 (21-27, 28-20, 23-20, 18-29).

> Cedevita prva do polufinala ABA Superkupa

Cibonu je pobjede koštala loše odigrana četvrta četvrtina tijekom koje su njezini igrači uputili nekoliko nerezonskih šutova za tricu koje nisu pogodili. S druge strane, u junaka pobjede Budućnosti pretvorio se Danilo Nikolić s tri pogođene trice u posljednjih pet minuta.

Cibona je svoje najbolje razdoblje igre imala početkom treće četvrtine kada je Ivan Novačić serijom trica bio najzaslužniji za odlazak na 12 pogodaka prednosti (59:47). Nažalost, Novačić, kao i prvi Cibonin centar Ante Gospić, morali su već početkom četvrte četvrtine napustiti igru zbog pet osobnih pogrešaka, a to se itekako osjetilo u igri hrvatskog kluba.


Novačić je s 20 koševa bio najefikasniji kod Cibone, Melvin Cleveland dodao je 18, dok su Budućnost do pobjede predvodili Danilo Nikolić sa 17, Nemanja Gordić sa 16 i Filip Barović s 15 poena.

Najefikasniji igrač Vukova Ivan Novačić je nakon poraza rekao: "Otvorili smo lošije utakmicu i na taj način njima dignuli sampouzadanje. Kasnije smo stisnuili i vratili se u utakmicu. Na kraju je presudila visina njihovih igrača, a i nama je falio Žorić. Ovo nam je dobar pokazatelj gdje smo u odnosu na druge ekipe iz lige."


Trener Cibone Slobodan Subotić je rekao: "Slabo smo počeli. Previše lakih koševa, zakucavanja i izgubljenih lopti uz slabu agresiju na pick & rollu. Kasnije kad smo promijenili ritam i neke igrače igrali smo dosta agresivnije. Uzeli smo par lopti te smo se vratili u utakmicu i poveli čak 10 razlike. Mislim da nam je glavni hendikep bio 5 osobnih od Gospić i Novačića, koji je bio u strašnoj pucačkoj večeri. Presudile su na kraju one dvije trojke Nikolića gdje je otišla Budućnost na +6 razlike. Vrlo dobra utakmica za nas koji smo do sada odigrali samo jednu utakmicu s ekipom iz regiona, MZT-om. Ovo je bila dobra škola za mene i moje igrače."

Hrvatski prvak Cedevita će u polufinalu u petak igrati protiv Mega Bemaxa koji je s 83:72 nadigrao Igokeu.

U posljednjem četvrtfinalu kasnije još igraju Partizan i Mornar.

 

 

 

Pročitajte više