ZAGREB: Otrovali pse poznate splitske volonterke koja je život posvetila spašavanju životinja

Foto: Facebook/Mirna Mrčela

MIRNA Mrčela predsjednica je splitske udruge za zaštitu životinja Sehaliah. Sa svojim dečkom, Matijom Tišlarom, s ulice je spasila stotine bolesnih i ozlijeđenih životinja te im pronašla stalne domove. Činili su ono što je trebala činiti država, a zauzvrat su dobili ono što nitko ne zaslužuje. Osobe koje su u Zagrebu otrovale njezinu Lajku i psa njezina dečka, Astora, još su uvijek nepoznate. 

 
“Čuvajte svoju sreću. Uživajte u njoj svaki dan. Svaku pusu primite, ne okrećite glavu. Svaki skok prihvatite, ne odgurujte ih.
To sve tako prokleto kratko traje i za čas se sve promijeni. Srce pukne u milijun komada i nema nazad nema suza dovoljno…”, napisala je šokirana i shrvana Mirna na svom Facebook profilu. 
 
Ovakve se stvari, nažalost, događaju svakodnevno. Svi su čuli za barem jedan slučaj trovanja mačaka ili pasa. Najžalosnije je to što ljudi koji čine ovakve zločine gotovo uvijek prođu nekažnjeno. Policija se ne bavi kažnjavanjem bolesnika koji svoj bijes iskaljuju na nedužnima. Nadamo se da će ovoga puta biti drugačije i da će osobe koje su otrovale Lajku i Astora dobiti ono što zaslužuju. 

Pročitajte više