Darijo Srna trenira, bez komentara o dopingu

Foto: skakhtar.com

NOGOMETAŠI Šahtara spremaju se za utakmicu 10. kola ukrajinskog prvenstva protiv Zirke. S njima je i Darijo Srna koji se još ne oglašava o rezultatima doping testa i napisima u ukrajinskim medijima.

List Sportivka jučer je objavio kako je bivši hrvatski kapetan pao na dopinškom testiranju nakon pobjede nad Napolijem u Ligi prvaka (2:1) i da zato nije putovao na gostovanje kod Černomoreca u prošlom kolu. 

Trener Šahtara Paulo Fonseca kazao je kako Srnu nije vodio na put zbog umora i rotacija u momčadi, no klub se još uvijek nije jasno oglasio u slučaju koji puni ukrajinske medije, a polako i one europske.


Fonseca je uvrstio Srnu u kadar koji trenira za susret sa Zirkom, ali na službenim stranicama kluba još nije objavljena lista putnika. Šahtar je objavio galeriju fotografija s jutarnjeg treninga, bez komentara o svom kapetanu.


Srna je u pobjedi nad Napolijem (2:1) odigrao 90 minuta, a potom propustio utakmicu u Odessi.

Krovna europska nogometna organizacija UEFA nije potvrdila ni demantirala navode u medijima.

"Ne komentiramo slučajeve prije konačnih odluka naših disciplinskih tijela", odgovor je press službe UEFA-e.

35-godišnji Srna već 14. sezonu u nizu nastupa za Šahtar. Nakon Eura u Francuskoj oprostio se od hrvatske reprezentacije.

Срна не полетів на матч в Одесу. А СПОРТИВКУ обходжують незрозмілі чутки про нібито позитивну спробу на допінг хорвата. Не хочемо вірити...

— Спортивка (@Sportyvka) 16. rujna 2017.

 

Pročitajte više