Lovrinović: Agrokor je najveći sigurnosni problem u Hrvatskoj

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović ustvrdio je da je Agrokor trenutno najveći sigurnosni problem u Hrvatskoj i pozvao premijera Andreja Plenkovića ili potpredsjednicu vlade Martinu Dalić da "u mirnom tonu" kažu koliko je stranaca podnijelo tužbe protiv Hrvatske u slučaju Agrokor.

"Proučavao sam nadležnosti Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i vidio da su dužni raditi analize o prijetnjama, a nije napravljena provjera onoga što se dešava u Agrokoru. Možda SOA nema ni ljude za to, a ako su ih imali, možda su smatrali da to nije toliki problem Hrvatsku", rekao je Lovrinović nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Uvjeren je kako je masovno iseljavanje iz Slavonije povezano s proizvodnim tvrtkama iz sustava koncerna Agrokor na tom području.

O geostrateškim interesima


"Znate li vi tko će za desetak godina biti većinsko stanovništvo u Slavoniji? Tamo su Agrokorove firme, naivan je onaj tko misli da se Slavonci iseljavaju slučajno. Oni koji preuzmu koncesiju od Agrokora trebat će radnu snagu, i to jeftiniju, a ona će doći iz drugih zemalja", kaže Lovrinović.

U tom se kontekstu zapitao imaju li Rusi ili Amerikanci veće geostrateške interese u Hrvatskoj.

"Najveće koristi imat će neka treća susjedna zemlja. Sve što gledamo je igrokaz za javnost, a građani trebaju znati da se iza brda nešto veliko valja", zaključio je Lovrinović.

Pročitajte više