U Varaždinu na snazi redovne mjere zaštite od poplave, policija poslala dodatne snage

Foto: MUP

NA PODRUČJU Policijske uprave varaždinske na snazi su redovne mjere zaštite od poplave. Za sav promet zatvorene su ceste D 35 u mjestu Stažnjevec, ŽC 2044 D. Voća – Lipovnik, LC 25112  Stažnjevec – Ivanečka Željeznica i LC Jerovec – Dubravec.

"Na to područje poslan je dodatni manji broj policijskih službenika iz okolnih policijskih uprava. Danas tijekom jutra, Ravnateljstvo policije poslalo je dodatno na područje Ivanca još tri interventna policijska službenika s čamcem", navodi se u MUP-ovom priopćenju.

Sukladno najavama kretanja vodnog vala na području Ogulina, Ravnateljstvo policije na to područje je jučer u poslijepodnevnim satima uputilo četiri posade interventne policije s čamcima za spašavanje.

"Zbog izlijevanja rijeke Dobre i plavljenja dijela prigradskih naselja i dijela grada Ogulina, za sada nema potrebe za dodatnim angažiranjem policijskih snaga. U slučaju potrebe Policijska uprava karlovačka u kratkom roku može angažirati oko trideset policijskih službenika. Svi policijski službenici su na raspolaganju građanima na područjima zahvaćenim poplavama", dodaje se u priopćenju iz MUP-a.

Pročitajte više