Glasnović o nacistu Schwartzu: "Bio je lumen u moru uškopljenih intelektualaca"

Foto: Hina/Facebook

ŽELJKO Glasnović objavio je na svom Facebook profilu fotografiju Mladena Schwartza i prozvao ga lumenom.

>> Umro je Mladen Schwartz

"Mladen Schwartz: Lumen u moru uškopljenih hrvatskih intelektualaca. Počivaj u miru", piše u komentaru fotografije nedavno preminulog Mladena Schwartza koju je Glasnović objavio.



Fašist židovskog porijekla


Podsjetimo, Schwartz je bio nacist židovskog porijekla. Kontroverzna ličnost koja je zastupala stavove bliske konzervativnoj revoluciji, novoj desnici te neofašizmu. Vodio je radikalnu organizaciju Nova hrvatska desnica. Kritizirao je liberalnu parlamentarnu demokraciju i višestranački sustav. Umjesto toga je dijelio vlast po principu piramide "vođa - elita - narod". Objavljivao je popise hrvatskih unutarnjih neprijatelja.

Zagovarao je provođenje nacionalne revolucije i uvođenje radikalne nacionalističke diktature. Nastupao je kao apologet fašističke ideologije i prakse, posebice nacionalsocijalizma i ustaštva. Nijekao je Holokaust. Često ga se optuživalo za antisemitizam, iako je bio porijeklom Židov.

Boljševički sotonisti i skojevke neobrijanih nogu


Željko Glasnović je saborski zastupnik kojeg je izabrala dijaspora. S Trga bana Jelačića urlao je "Za dom spremni".

Široj javnosti postao je poznat kad se na svom Facebook profilu nesuvislo obrušio na studente Filozofskog fakulteta. U verbalnom istovaru uspio je u jednoj objavi povezati "fenotip podivljalog titojugenda", "skojevke neobrijanih nogu", "boljševičke sotoniste" i "duge prste od igranja videoigara".

Općenito je sklon ispadima u javnosti, pri kojima se koristi sličnim izrazima. Nedavno je podivljao na prosvjednike na Markovom trgu, vičući: "Štitite Crvene kmere, ne zajebavajte me".

Mitraljezi i titojugend


Često se bez povoda zaplete u priču o komunistima, udbašima i "titojugendu".

Također, nakon što je Hrvoje Marušić, bivši splitski vijećnik HDZ-a, preko Fejsa poručio Inicijativi mladih za ljudska prava da su "stoka yugokomunistička" i da bi ih "sve trebalo suditi i streljati", u sličnom tonu Inicijativu je putem Fejsa prozvao i Glasnović. Poručio im je da su "razmažena derišta crvenog plemstva".

Pozirao je u spavaćoj sobi s mitraljezom i pištoljem.

Pročitajte više