Darijo Srna pao na doping testu? Čeka se priopćenje Šahtara

Foto: Hina 

UKRAJINSKI MEDIJI plasirali su vijest da je Darijo Srna pao na doping testu uoči utakmice Šahtara i Napolija na otvaranju Lige prvaka. 

Informaciju je neslužbeno objavio list Sportivka iz Lavova. Službenih informacija još nema, a Šahtar je najavio da će se o ovoj temi oglasiti na internetskoj stranici. Srna je u pobjedi nad Napolijem (2:1) odigrao 90 minuta, a potom propustio utakmicu domaćeg prvenstva protiv Čornomoreca u Odessi, što je pojačalo špekulacije o problemu s dopingom.

Vijesti iz Ukrajine prenose i mediji u regiji, no potrebno je pričekati službeno očitovanje kluba i bivšeg kapetana Hrvatske koji u Šahtaru igra već 14. sezonu u nizu. Srna ima 35 godina i pozitivan doping test mogao bi utjecati na to da se uskoro oprosti od nogometa.

Trener Šahtara: Srna je umoran 

Trener Šahtara Paulo Fonseca kazao je da Srna nije otputovao za Odessu zbog umora i rotacije unutar momčadi. 

"Odlučio sam se za druge igrače, Srni je trebao odmor."

Ukrajinski Telegraf poslao je upit UEFA-i, a krovna europska nogometna organizacija nije potvrdila ni demantirala navode medija.

"Ne komentiramo slučajeve prije konačnih odluka naših disciplinskih tijela", odgovor je press službe UEFA-e.

Mediji su za komentar pitali i Oleksandra Sopka, legendarnog braniča Šahtara.

"Za sada sve što znamo, znamo iz medija. Službena lica šute jer je pitanje jako delikatno. Očekujemo da će se press služba Šahtara uskoro oglasiti. Moraju biti oprezni; ako požure, mogu ga unaprijed osuditi, a ako šute, čini se kao da nešto skrivaju."

Razvoj događaja pratite na Indexu

Pročitajte više