Opara želi uvesti red na Žnjanu, ugostiteljima bez koncesija poslao opomene da plate dugove

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara poslao je danas opomene pred ovrhu ugostiteljima na Žnjanu koji koriste javno pomorsko dobro, a imaju neplaćene račune za 2015. i 2016. godinu. Sve skupa, radi se o više od milijun kuna.

Za 2017. godinu uplatnice nisu ni dobili jer administracija Ive Baldasara nije htjela produživati ugovore ugostiteljima budući da je Građevinska inspekcija izdala niz rješenja za uklanjanje, koja su do dana današnjeg ostali mrtvo slovo na papiru.

Cijelu ovu godinu tako ugostitelji sa Žnjana rade u bespravno podignutim megaobjektima, i to gratis. Gradu ni kune nisu morali platiti jer nema ni ugovora koji bi ih na to prisilio.

Kako Opara misli riješiti Žnjan?

Od dužnika Opara traži da podmire dospjele obveze. Namjera gradskih vlasti je, a to je Opara napisao i koncesionarima s isteklim koncesijama, da se dokine neodrživo i nezakonito stanje na Žnjanu zbog interesa građana i svih koji koriste područje Žnjana.

Ispunjenje obveza utjecat će na suradnju u budućem razdoblju, navodi se u priopćenju Grada Splita.

Ostaje vidjeti kako Opara misli riješiti ovu situaciju jer je prilično teško očekivati da će se ugostitelji bez ugovora o koncesiji i s rješenjima za uklanjanje objekata maknuti sami od sebe. Zašto bi?

Sutra bi se moglo znati nešto više jer bi u posjet Splitu i Opari trebao stići ministar graditeljstva Predrag Štromara.

Pročitajte više