Piše: K.K. | 19.09.2017. 16:10

Njemačka policija za informacije o Hrvatu koji je ubio sina i još dvoje ljudi nudi 5.000 eura nagrade

Foto: Facebook

KAKO piše Bild, njemačka policija raspisala je nagradu od 5.000 eura za informacije o Draženu Dakiću, Hrvatu koji je ubio svojeg 6-godišnjeg sina i još dvije osobe.


"Javni tužitelj odobrio je nagradu od 5000 eura", potvrdili su iz policije za Bild, šestog dana potrage za Dakićem koji se i dalje skriva.

Podsjetimo, Dražen Dakić, Hrvat koji živi u Njemačkoj ubio je 6-godišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera supruge koja je od njega pobjegla i rođakinju svoje supruge u dobi od 29 godina.

Kako piše Bild, njegov sin se veselio dolasku na svijet novog brata ili sestre, a postavljaju i pitanje je li Dakić saznao za trudnoću svoje supruge.

I dalje se pretražuje šumsko područje

Policija je u mjestu Herrenzimmern pronašla zelenu Seat Ibizu kojom je Dakić pobjegao iz Villingendorfa, mjesta u kojemu je počinio zločin. Očekuje se kako će se tijekom dana završiti mjere pretraživanja u posljednjem od tri šumska predjela oko mjesta Villingendorf, u kojemu je Dakić ubio sina i još dvije osobe.

Od početka istrage vjerovalo se kako se skrio u tim predjelima, a neki od svjedoka su izjavili kako su čuli buku iz tih šuma.

Pretraživanje tih dijelova je prekinuto nekoliko puta, piše Bild, i to zbog slabe vidljivosti. Policijski komesar Popp izjavio je kako poteškoće stvara gusta šuma, ali i činjenica da je padalo dosta kiše koja je natopila zemlju.

Policajci, helikopteri i dronovi u potrazi

U potrazi za Dakićem tijekom vikenda je bilo oko 100 policajaca, helikopteri i dronovi.


Komesar Popp pojasnio je za Bild da ne vjeruje da se Dakić skriva u šumskom predjelu, ali je odao i kako se to područje mora pretražiti. "Tražimo tragove koji bi utvrdili je li bio u šumi i u kojem smjeru je mogao pobjeći. Također, želimo isključiti činjenicu da si je naudio u šumi i potom pokrenuti potragu u cijeloj Europi", poručio je.

Bild javlja i kako su BiH, Slovenija, Austrija i Hrvatska posebno uključene u potragu za Dakićem, s posebnim naglaskom na Hrvatsku za koju se vjeruje da bi mu mogla biti krajnji cilj.

Za njim je izdan međunarodni uhidbeni nalog, a pretraživanje se koordinira putem Interpola.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE