Obnavlja se trgovački centar Supernova u Zadru, s radom počinje u studenom

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZADARSKI trgovački centar Supernova bio je potpuno poplavljen u poplavama koje su zadesile taj dalmatinski grad prošlog tjedan. Iako je na prvu izgledalo kako štetu uzrokovanu vodenom bujicom neće biti lako sanirati, iz centra su se oglasili priopćenjem u kojem kažu da nosivi elementi konstrukcije zgrade nisu oštećeni i da je zgrada sigurna.

"Prema prvim dosadašnjim izvidima stručnih službi, utvrđeno je kako nosivi elementi konstrukcije zgrade Supernova centra Zadar nisu pretrpjeli oštećenja. Budući da konstrukcija i statika nisu narušene, centar je siguran, a najpogođeniji dijelovi centra su očišćeni od vode i grubih materijala. Stručne službe i dalje obavljaju detaljnije analize i otklanjaju kvarove na električnim instalacijama koje su stradale u poplavi", stoji u priopćenju.

"Zbog oštećenja nastalih na visokosofisticiranoj opremi, bilo je nemoguće u veoma kratkom periodu donijeti najpreciznije procjene nastale štete. Nakon preliminarnih obilazaka i izvida naših stručnih službi, vještaka, tehničara i inženjera, utvrđeno je da su elektroenergetska i strojarska postrojenja koja se nalaze na etaži -1 u potpunosti poplavljena. Prije svega, radi se o transformatorskoj stanici, visokonaponskom, srednje naponskom i niskonaponskom postrojenju i drugim instalacijama koje se nalaze u garaži. Poduzete su mjere kako bi se navedena postrojenja u što kraćem roku sanirala i stavila u pogon", nastavlja se.

Povratak Supernove

Iz Supernove tvrde i kako se radi na tome da se centar što prije vrati u funkciju, a očekuju da će to biti u studenom ove godine.

"U ovim se trenucima i dalje intenzivno radi na tome da se centar što prije vrati u redovnu funkciju za posjetitelje. U Supernova centru radi gotovo 600 osoba i prioritet centra je njihov što skoriji povratak na radna mjesta.

Prema prvim procjenama, otvorenje centra može se očekivati u studenom 2017., a o ponovnom
vraćanju Supernova centra Zadar u potpunu funkcionalnost javnost će biti obaviještena putem
službenih kanala centra", priopćili su iz Supernove u Zadru.

Pročitajte više