RAZOČARANJE U SLOVENIJI NAKON ZLATA Odlazi tvorac čuda: "Ne mogu ostati, a znate i zašto"

Foto: Fiba

IZBORNIK Slovenije Igor Kokoškov najavio je odlazak s klupe košarkaške reprezentacije aktualnih prvaka Europe.
 
Srpski stručnjak najzaslužniji je za povijesno slovensko zlato, no sad ga čekaju obaveze u NBA, gdje radi kao pomoćni trener u Utah Jazz.
 
Slovenci su ovih dana u euforiji, ali izgleda da njihova košarkaška bajka neće dugo potrajati.
Goran Dragić se od reprezentacije oprostio zlatom, a kazao je kako bi eventualno promijenio odluku ako će Kokoškov ostati. Od toga neće biti ništa.

 
''Nemoguće je, a znate i zašto. Novi kalendar FIBA-e utječe na igrače, ali i na trenere. Ovo što sam radio u Sloveniji nisam smatrao poslom, već je to za mene bilo zadovoljstvo. Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove prekrasne priče'', rekao je Kokoškov za Eurohoops.
 
Očajni odnosi na relaciji FIBA – Euroliga stvorili su ogromne probleme uoči kvalifikacija za SP 2019. Zbog takozvanih ''FIBA prozora'', Kokoškov neće moći obavljati funkciju izbornika Slovenije jer će u vrijeme dok se budu igrale kvalifikacije biti u SAD.
 
''U studenom će igrati neki drugi igrači, a onda u veljači ponovno dolaze novi problemi. Nadam se da će se FIBA i Euroliga uspjeti dogovoriti i donijeti neko rješenje, da barem igrači koji igraju u Euroligi mogu igrati za reprezentacije. To je puno veći problem za KS Slovenije od toga hoću li ja biti izbornik. Pričali smo o tome još prije Eurobasketa, ali rješenja i dalje nema na vidiku. NBA igrači sigurno neće doći, oni svoj kalendar sigurno neće mijenjati zbog europskih kvalifikacija, a jedina nada je dogovor između FIBA-e i Eurolige'', zaključio je Kokoškov.
 

Pročitajte više