Pogledajte što je Goran Dragić rekao uplakanom srpskom košarkašu i tako pokazao kakva je ljudina

Foto: Screenshot Twitter

SLOVENIJA je u spektakularnom finalu Eurobasketa pobijedila Srbiju i osvojila naslov prvaka Europe.
 
Nikad dosad Slovenija nije u košarci osvojila odličje na velikoj sceni. Najbliži su bili 2009., kad su dogurali do polufinala, ali Srbija i Grčka u borbi za broncu bile su bolje. Ovo je Sloveniji ujedno i četvrta medalja u loptačkim sportovima. Odbojkaši su prije dvije godine bili srebrni u Europi, a rukometaši su dva puta preko Hrvatske stigli do medalja. 2004. su u polufinalu EP-a u Sloveniji pobijedili Hrvatsku, a u siječnju ove godine u borbi za broncu na SP-u u Francuskoj bili su bolji od istog rivala.
 
Slovenci u kolektivnim sportovima nisu naučili na medalje i naslove i zato su ovu titulu proslavili pošteno. Odmah po završetku utakmice svi Slovenci bili su u transu. S navijačima su euforično proslavljali naslov prvaka Europe, a u toj gužvi na parketu jedan igrač Slovenije nije zaboravio na osnove fair-playa i pokazao je da je zaista veliki sportaš i čovjek.
 
Goran Dragić, najbolji košarkaš Europe, MVP ovog turnira i majstor koji je Srbima u finalu zabio 35 koševa, primijetio je da na srpskoj klupi sjedi i neutješni plače Vladimir Lučić, reprezentativac Srbije.
 
Dragić mu je prišao, zagrlio ga i nešto mu je šapnuo na uho.
 
''Glavu gore. Borili smo se i mi i vi, ali nažalost samo jedna momčad može pobijediti'', otkrio je Lučić srpskim novinarima što mu je kapetan Slovenije rekao.
 
 

Pročitajte više