HAK: Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje

Foto: Pixsell/Goran Kovačić

KIŠA i mokri kolnici usporavaju jutros promet u većem dijelu zemlje. Opreznije treba voziti duž Ličke (DC1) i Jadranske magistrale (DC8), te na cestama u gorju zbog mogućih odrona, javio je Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog vode na kolniku za sav su promet zatvorena je županijska cesta ŽC3166 Žažina-Mala Gorica, a jednim trakom, naizmjence, vozi se na državnoj cesti DC36 kroz mjesto Gradec Pokupski i ŽC3297 u mjestu Čunkova Draga (općina Krašić).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u dužini od oko 500 metara zbog vode na kolniku zatvoren je dio voznog traka.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Županijskom cestom ŽC6007 Zadar-Ražanac, zbog sanacije kolnika, vozi se jednim trakom, otežano, uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine na 30 km/h.

Zatvorene ceste

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina-Bruvno (do 29.9.) i Sučević-Otrić (do 31.10.); DC2 obilaznica Slatine, zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani. DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar); DC47 u mjestu Uštica kod Jasenovca (pad stabla na kolnik).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa. HAK korisnicima savjetuje da se pravodobno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
 

Pročitajte više