Krstičević: Hrvatskoj trebaju vojni avioni ako želi biti država

Foto: Gulliver Getty/Pixsell/Sanjin Strukic

MINISTAR obrane Damir Krstičević rekao je u Splitu, odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s nejasnoćama glede remonta MIG-ova, kako je usredotočen na nabavu višenamjenskoga borbenog zrakoplova te neka, u vezi s MIG-ovima, "institucije rade svoj posao."

"Fokusiran sam na nove sposobnosti koje su nam potrebne za jačanje Hrvatske vojske, to jest na novi višenamjenski borbeni avion, a što se tiče MIG-ova, institucije neka rade svoj posao", rekao je Krstičević u Splitu, gdje je bio na proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i 26. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.

Krstičević je naglasio da je Hrvatskoj potrebno ratno zrakoplovstvo "ako želi biti država" te da je u tijeku zahtjev za ponudama u vezi s nabavom vojnih zrakoplova.

"Sve više mladih želi služiti vojni rok"


Ponovio je kako je pokrenuo inicijativu da se školski brod "Jadran" iz Crne Gore vrati u Hrvatsku, dodajući da je taj brod 1991. bio u Crnoj Gori na remontu.

"Prošlog tjedna poslao sam drugo pismo ministru obrane Crne Gore i nadam se kako ćemo u duhu prijateljskih, dobrosusjedskih i partnerskih odnosa taj brod vratiti jer pripada Hrvatskoj ratnoj mornarici i u kontinuitetu je bio u vlasništvu Republike Hrvatske", rekao je Krstičević. Dodao je kako je planirano da se na tom brodu obavlja izobrazba budućih pomorskih časnika.

Krstičević je potvrdio kako je u porastu zanimanje mladih u Hrvatskoj za dragovoljno služenje vojnog roka.

"Imamo ogroman interes hrvatskih mladih ljudi da žele služiti dragovoljno vojni rok, a jako je puno žena koje žele također služiti dragovoljno vojno osposobljavanje", istaknuo je Krstičević te dodao da je kao ministar obrane sretan zbog takvih pozitivnih trendova.
 

Pročitajte više