OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE Tko su osumnjičeni za teroristički napad u Londonu?

Foto: Facebook
 
POLICIJA ispituje dvojicu izbjeglica koje je udomio par u Londonu, osumnjičenih za teroristički napad na stanici podzemne željeznice Parsons Green u petak, piše Independent.
 
U subotu ujutro uhićen je 18-godišnji osumnjičeni u Doveru dok je pokušavao kupiti kartu za trajekt do Calaisa, a kasnije je u Hounslowu uhićen 21-godišnji Yahyah Farroukh.
 
Britanski mediji objavili su njegove fotografije s društvenih mreža. Na njegovoj Facebook stranici stoji da je rođen u Damasku. Osumnjičeni tinejdžer još nije identificiran, a vjeruje se da su obojicu posvojili Penelope (71) i Roland (88) Jones, koji su od 2009. udomili na stotine djece.
 
"Potpuna eksplozija mogla je ubiti sve u vagonu"
 
ISIS je preuzeo odgovornost za napad u kojem je djelomično detonirana improvizirana eksplozivna naprava u vagonu u podzemnoj željeznici, nakon čega je nastala "vatrena kugla" koja je ozlijedila 30 ljudi. Stručnjaci su za Independent izjavili da je detonacija bila neuspješna, a inače bi eksplozija mogla ubiti sve koji su se tada nalazili u vagonu.
 
Prvi uhićeni siroče iz Iraka: "Bio je grozan"
 
Lokalni političar Ian Harvey izjavio je kako vjeruje da je osumnjičeni 18-godišnjak siroče iz Iraka te da je u Veliku Britaniju stigao prije 3 godine, nakon što su mu umrli roditelji.
 
Susjeda para koji je posvojio osumnjičene Serena Barber izjavila je da je jedan od dječaka bio pristojan, dok je 18-godišnjaka opisala kao "groznog".
 
Farroukh se drogirao i pušio marihuanu
 
Na Farroukhovoj Facebook stranici stoji da je radio za promotore noćnih klubova u Londonu te studirao engleski jezik na fakultetu West Thames. Fotografije prikazuju Farroukha na zabavama, u izlascima s prijateljima, a prema objavama na Instagramu pušio je marihuanu i drogirao se. Obojica osumnjičenih ostaju u pritvoru na ispitivanju.
 
 
Razina terorističke prijetnje spuštena je s kritične na vrlo veliku. Glavni antiteroristički službenik Mark Rowley izjavio je da je došlo do "vrlo brzog napretka" u istrazi. Vojska i policija još uvijek su na ulicama Londona. 

Pročitajte više