Božidar Alić tuži Novosti, a sad je zatražio odgodu jer mu je odvjetnica bolesna

Foto: Hina

GLUMAC Božidar Alić zatražio je odgodu rasprave u sporu protiv Srpskog narodnog vijeća (SNV), izdavača tjednika Novosti koje tuži zbog povrede časti i ugleda objavom teksta ''Neprijateljska propaganda'' te zbog pretrpljenih duševnih boli traži 50.000 kuna naknade.

U tužbi protiv Novosti Alić navodi da je u spornom tekstu, popraćenom njegovom fotografijom, štetan i napis ''Veliki ustaša u maloj dvorani'', ali i niz tvrdnji među kojima i kako ''baulja kroz prijeteće odrede jugofašista, obračunava se s komunističkim lobijem u Saboru i četničkim lobijem u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, naizmjenično tuče po Miloradu Pupovcu i katoličkom izdajniku papi Franji, junački brani NDH skupa s radnim logorom Jasenovac od povjesničarskih kleveta...''

"Onemoćali redikulturnjak"


Osim toga, u tužbi se kao uvredljive i klevetničke tvrdnje u tekstu navode i rečenice ''onemoćalog redikulturnjaka ostavljamo da predahne uoči zagrebačke premijere" i "od socijalizma nam je danas ostala samo loša marketinška šala, dok desnica nudi neiscrpne resurse 'budalića' sličnih budala''.

Alić je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu zahtjev za odgodom rasprave na kojoj su trebali biti saslušani svjedoci opravdao bolešću svoje odvjetnice te je novo ročište zakazano za 28. rujna.

Ročište protiv SNV-a na temelju Alićeve tužbe uslijedilo je nakon nedavnog nastavka sudskog spora Mirjane Hrge protiv Novosti zbog teksta naslovljenog ''Suicid iz zasjede'' zbog kojeg traži 40.000 kuna zbog povrede osobnosti i duševne boli.

Srpsko narodno vijeće (SNV) kao izdavača tjednika Novosti do početka studenog očekuje čak pet ročišta u sporovima u kojima ih tuže poduzetnik Nenad Bakić, glumac Božidar Alić, novinari Robert Pauletić, Joško Dadić i Ivo Bonković, bivši v.d.glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i u posebnom sporu njegova supruga Adrijana Kovačić koji ukupno na temelju naknade štete zbog objavljenih tekstova u Novostima traže isplatu više od 400.000 kuna.

Pročitajte više