ODLAZI KRALJ GORAN "Ovo je za moju zemlju koja mi je dala sve, morao sam joj nešto vratiti"

Foto: FIBA

JOŠ PRIJE Eurobasketa Goran Dragić (31) rekao je da se nakon prvenstva, kako god ono završilo, oprašta od reprezentacije. Ni on, ni najoptimističniji Slovenci nisu mogli sanjati da će se iz Istanbula vratiti sa zlatom.

No, upravo zahvaljujući čudesnom igrači Miami Heata, Slovenija je sinoć u finalu pobijedila Srbiju 93:85. Dragić je suludih 16 minuta prvog poluvremena utrpao 26 koševa, do kraja treće četvrtine 35, ali više nije mogao. Nestalo je snage i preciznosti, ali njegovih čudesnih 35 koševa, sedam skokova i tri asistencije odveli su Slovence do zlata.

Nadali su se da će možda promijeniti odluku nakon najvećeg uspjeha u povijesti slovenskog sporta, ali Dragić je samo potvrdio da odlazi.

"Mi smo uvijek ovo sanjali, barem da osvojimo medalju. Evo, uspjeli smo. Ovo mi je bila zadnja prilika jer se nakon ovog prvenstva povlačim i zato sam tolko uživao", rekao je Dragić koji je proglašen i MVP-jem turnira.

Dragić je pola Srbin, pola Slovenac. Srpske korijene nije nikada zanemarivao, ali se uvijek osjećao Slovencem.

"Još čekam NBA prsten, ali ovo je moje najveće dostignuće u karijeri, ovo je nešto drugo. Posvećujem pobjedu mojoj zemlji koja mi je dala sve. Rođen sam ovdje, odrastao sam ovdje i zato mi je drago što sam mogao nešto vratiti slovenskom narodu. Vidjeli ste koliko ih je bilo u dvorani, hvala im od srca", rekao je Dragić.

Pročitajte više