Srbi bijesni na suce: "Nismo ovo zaslužili kao najbolja europska reprezentacija"

Foto: FIBA.com

IAKO JE odigrala veliku, sjajnu utakmicu Srbija je u završnici ipak pala protiv Slovenaca. Bez sedam standardnih igrača i bez previše nade u rezultat, Srbi su odigrali fantastičan turnir i protiv nestvarno dobre Slovenije bili su u igri do zadnjih sekundi.

Nakon teško prihvatljivog poraza, srpski košarkaši su se dotaknuli i sudaca koji zaista nisu bili na nivou finala. Ne može se reći da su za nekoga izravno navlačili nego su jednostavno bili jako, jako loši i nedosljedni.

"Moram čestitati Sloveniji na prvoj medalji, svaka im čast. Dali smo sve od sebe, malo nam je nedostajalo u obrani", rekao je kapetan Milan Mačvan za srpski Telegraf, a onda raspalio po ljudima u crnom:

"Drugi put nam se događa da u Istanbulu imamo ovakav tretman nakon 2010. godine. Nemoguće je da nam sude četiri prekršaja na trici, dvije tehničke i čisti faul u napadu na Miciću pretvore u tehničku. Onda nam zaustave kontru kad je Lučić sam, a to nije tehnička. Žao mi je zbog ovog tretmana, jer to nismo zaslužili kao najbolja europska reprezentacija u ovom trenutku. Zašto najbolja? Ovi momci su izgarali. Bili smo drugi na Svjetskom prvenstvu, četvrti na Eurobasketu, drugi na Olimpijskim igrama i sad drugi", rekao je Mačvan.

Poraz je najteže pao Vladimiru Lučiću koji je dugo nakon utakmice neutješno plakao.

"Odradili smo veliki posao i kad ovako izgubiš finale, to ti mora teško pasti. Što se sudaca tiče, očito je da nisu dovoljno kvalitetni za ovakvo natjecanje. Nedostaju euroligaški suci. Čestitam Slovencima, ali taj prekršaj u napadu koji na meni nisu sudili... Na minutu i pol do kraja imali bismo dva slobodna bacanja kojima smo se mogli vratiti u egal", rekao je.

Pročitajte više