VIDEO Trump izazvao bijes britanske vlasti i policije izjavama o napadu u Londonu

Screenshot: YouTube
 
AMERIČKI predsjednik Donald Trump izazvao je bijes britanske javnosti komentarima terorističkog napada u Londonu koje je u petak objavio na Twitteru.
 
Trump je nakon eksplozije u vlaku londonske podzemne željeznice na Twitteru ustvrdio da su teroristi bili poznati policiji te da je za borbu protiv terorista potrebno isključiti internet.
 
"Još jedan napad gubitnika terorista u Londonu. To su bolesni i poremećeni ljudi koji su bili na vidiku Scotland Yarda. Treba se mnogo žešće obračunati s gubitnicima teroristima. Glavno sredstvo regrutacije im je internet. Moramo ga zaustaviti i bolje koristiti!", objavio je Trump i zatim ponovio komentare u govoru ispred Bijele kuće.
 
Kasnije je također izjavio da bi trebalo proširiti i postrožiti zabranu ulaska u SAD stanovnicima muslimanskih država. Britanska policija je izjavila da njegovi komentari, objavljeni prije ikakvih informacija o napadaču ili motivima napada, "nisu od nikakve pomoći".
 
 
Britanska premijerka Theresa May je za Al Jazeeru izjavila da "nije impresionirana" Trumpovim kontroverznim komentarima: "Mislim da nagađanja o otvorenoj istrazi nikada ne pomažu slučaju."
 
Trumpovi kritičari su izjavili da je uvijek spreman komentirati napade u kojima može osuditi islam i muslimane, ali nije jednako spreman komentirati nasilje bijelih supremacista ili drugih opasnih skupina u SAD-u. 

Pročitajte više