Dalić i uprava Agrokora o preuzimanju Todorićevih tvrtki: "Ako je ovo točno, to je dobra vijest"

Foto: FaH

NAKON što se u medijima pojavila informacija da su Adris i Atlantic zainteresirani za osnivanje konzorcija preko kojega bi preuzeli pojedine kompanije iz sastava Agrokora, stigli su i prvi komentari iz vlade, ali i od izvanredne uprave.


Za televiziju N1 su iz izvanredne uprave poručili kako pozdravljaju svaki iskaz interesa kojim se prepoznaju rezultati rada na restrukturiranju i uspješnost kompanija Agrokora, dok je potpredsjednica Dalić rekla kako je ta vijest dobra ako je točna.

Dalić i izvanredna uprava zadovoljni interesom

"Izvanredna uprava pozdravlja svaki iskaz interesa kojim se prepoznaju rezultati rada na restrukturiranju i uspješnost kompanija Agrokora, kojima ćemo nastaviti podizati vrijednost. Međutim, napominjemo da nema prodaje ključnih kompanija, niti prijedloga koji se tiču prodaje prije nagodbe. O prodaji ne odlučuju niti izvanredna uprava niti država, nego odlučuju vjerovnici", poručili su iz Agrokora.

"Ako bi ovo bilo točno, to je za mene dobra vijest. Savjetnici Alixa i partneri rade na pripremi nagodbe, zadaća je izvanrednog povjerenika da sačini i postigne nagodbu najkasnije u zakonom zadanim rokovima. Dobro je da postoji domaći zainteresirani kapital kada vjerovnici donesu odluku što će se, kada i na koji način prodavati. Za mene je mogućnost da se i domaći kapital priprema kako bi bio spreman na odluke vjerovnika o budućnosti Agrokora dobra vijest. Ujedno, nadam se da će takvih inicijativa biti više", izjavila je Dalić.


Situaciju su prokomentirali iz Adrisa i Atlantica

"Adris ne komentira medijske napise. Ali ako budu stvoreni uvjeti za to, Adris je spreman zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama tražiti cjelovito rješenje za Agrokor, to više što je riječ o tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal. Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke, nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini", poručili su za N1.

"Atlantic Grupa ne poduzima nikakve aktivnosti vezane za formiranje konzorcija za kupnju dijelova sustava Agrokor. Kao listana kompanija o takvim bismo namjerama najprije obavijestili Zagrebačku burzu, a ine medijske napise ne možemo interpretirati", poručili su iz Atlantica.

Pročitajte više