Osumnjičeni za pljačku u Dubrovniku divljao i pljuvao na novinare

Video, Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

DUBROVAČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje vezano za oružanu pljačku koja se dogodila u utorak u kasnim poslijepodnevnim satima na predjelu Gornjeg Konala, a za to razbojništvo sumnjiče 44 godišnjaka koji im je, kako se neslužbeno doznaje, otprije poznat zbog niza kaznenih djela.

>> Privedeni muškarcu koji su u Dubrovniku djevojci stavili pištolj u usta i pokrali je

>> U Dubrovniku pljačkaš upao u obiteljsku kuću pa djevojci stavio pištolj u usta

Kako danas navode u priopćenju, 44-godišnjaka se "sumnjiči se da je u utorak, 12. rujna, oko 18 sati, s prethodno stvorenom namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, ušao u nezaključani stan u Ulici Gornji Kono u Dubrovniku i uz ozbiljnu prijetnju vatrenim oružjem od 28-godišnjakinje otuđio metalni sef u kojem se nalazila veća količina novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu".



Prema neslužbenim saznanjima, riječ je o Damir Katanić koji je 2015. godine uhićen u sklopu akcije Gladius 3 zbog krijumčarenja i preprodaje droge, a u njegovom dosjeu je i niz drugih težih kaznenih djela.

Prilikom privođenja na Prekršajni sud vrijeđao je i pljuvao novinare pred zgradom Suda.

Zanimljivo je to što je osumnjičeni Damir Katanić nakon razbojništva otišao na mjesto događaja, gdje je u nazočnosti novinara zajedno s javnosti promatrao događaje iza policijske trake.

 

Pročitajte više