VIDEO Prosvjed protiv ukidanja "Hrvatske uživo" okupio 300-injak ljudi: "Ne gasi kamere, gasi cenzore"

Foto: Index

POVODOM ukidanja emisije HTV-a "Hrvatska uživo" Hrvatsko novinarsko društvo (HND) jutros u 9 sati organiziralo je prosvjed ispred zgrade Hrvatskog sabora. Okupilo se tristotinjak ljudi.

"Konkretan povod prosvjeda je ukidanj emisije, a to je samo jedan u nizu događaja da se Hrvatska televizija od javne televizije pretvori u nešto što je potpuna suprotnost. Sva upozorenja HND-a , i vodstvu TV-a i politčarima, nisu nailazila na odjek, i međunarodne organizaije su upozoravale na to što se odgađa, ali sve je to ignorirano. Sad smo došli političarima podijeliti letke. Radi se o tome da se političari ponašaju potpuno neodgovorno i da svi koji dođu na vlast smatraju HRT svojim ratnim plijenom pa onda nije nikakvo čudo što se događaju stvari kakve se događaju. ", rekao je predsjednik HND-a okupljenima na Markovom trgu te poručio kako je "Hrvatska uživo" emisija koja je 14 godina pružala utočište onim skupinama građana i temama za koje nije bilo mjesta u drugim emisijama i na drugim televizijima.

Ćiro Blažević kazao je kako je došao ne prosvjedovat već zamoliti da "nam ne uzmu ovu narodnu emisiju".

 

Napad na pravo svake osobe na slobodu izražavanja

"Emisija koja je godinama bila primjer programa kakav bi javni medijski servis trebao njegovati i u kojoj su objavljivane informacije o ljudima i događajima koji nisu mogli dobiti zasluženo mjesto u drugim programima bez logičnog objašnjenje i u posljednjem trenutku ukinuta, iako je bila planirana u jesenskoj programskoj shemi HTV-a", stoji u pozivu na prosvjed HND-a.

Podsjetimo, odluka vodstva HTV-a da nakon 13 godina emitiranja naprasno ukine poznatu emisiju "Hrvatska uživo" izazvala je niz negativnih reakcija.

U međuvremenu krenula je i peticija za spas emisije Hrvatska uživo pod nazivom "Želimo ostanak emisije Hrvatska uživo" a do sada ju je, u tri dana, potpisalo gotovo 5500 ljudi.

Pročitajte više