Plenković vašim novcem zbrinjava Karamarkove političke mrtvace

Foto: FaH/Index

IAKO o Andreju Plenkoviću kruži fama da je čista suprotnost Karamarku, premijer se itekako brine za miljenike bivšeg šefa HDZ-a.

>> Josipa Rimac: Vrijeme u HDZ-u će mi koristiti da budem dobra tajnica

>> HDZ ne zaboravlja svoje, gubitnica Josipa Rimac uhljebljena u Ministarstvu uprave


>> Karamarkov politički tajnik se uhljebio u državnoj tvrtki


"Jedinu smo promjenu dobili u čelnom čovjeku HDZ-a, a svi ostali su godinama u vrhu stranke", rekla je u veljači ove godine Karamarkova miljenica Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina. Kako se na kraju pokazalo - nije pogriješila.

Andrej Plenković ne odriče se tvrdog radikalnog krila HDZ-a koje je "krasilo" vladavinu Tomislava Karamarka. Lokalni HDZ-ovci psuju, vrijeđaju i prijete na nacionalnoj osnovi, a notorni Stevo Culej i dalje je saborski zastupnik te stranke.

"Europski" Plenković se, sudeći prema današnjim vijestima, ne odriče ni Karamarkovih ljudi. Sve je po starom.

Josipa Rimac je danas uhljebljena u fotelji državne tajnice u Ministarstvu uprave, dok je 59-godišnji Tomislav Čuljak, koji je uz Milijana Vasu Brkića bio desna ruka Karamarka, dobio stalni posao u državnoj tvrtki.

Uhljebili Karamarkova političkog tajnika u državnoj firmi


Čuljak koji je bivši politički tajnik i potpredsjednik HDZ-a te gotovo neprimjetni potpredsjednik Sabora, među prvima je, prije godinu dana, osjetio promjene u toj stranci. Naime, Čuljak je prvi uz Vladimira Šeksa i Davora Stiera, Plenkoviću dao javnu potporu za šefa stranke.

Ubrzo nakon toga objavio je da se povlači iz utrke za Sabor te poručio starim članovima te stranke da oslobode mjesta novim snagama. Od tada se za Čuljka gotovo i da nije čulo sve do vijesti da je s 59-godina na svojim leđima dobio stalni posao u državnoj firmi Odašiljači i veze. Čuljak je na javnom natječaju izabran kao najbolji kandidat.

Josipa Rimac - od Karamarkove miljenice do državne tajnice u Ministarstvu uprave


HDZ nije zaboravio ni na Josipu Rimac, bivšu gradonačelnicu Knina. Ona je bila perspektivni kadar HDZ-a te osobna miljenica Tomislava Karamarka. Bila je, podsjetimo, i voditeljica HDZ-ove kampanje za parlamentarne izbore.

Dolaskom "europskog" Plenkovića ustupila je svoje mjesto na HDZ-ovoj listi za parlamentarne izbore te objavila da neće raditi protiv HDZ-a ni protiv predsjednika Plenkovića. Nakon toga izgubila je izbornu bitku za gradonačelnicu Knina.

Baš u vrijeme kada se o Josipi Rimac kao i o Čuljku počelo pričati kao o "političkom lešu" HDZ-a, danas je stigla vijest da je zbrinuta na mjestu državne tajnice u Ministarstvu uprave.

HDZ se, naime, za svoje ljude uvijek pobrine, pa makar se radilo i o političkim leševima. Cijenu zbrinjavanja će, naravno, platiti porezni obveznici.

Pročitajte više